Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Performance: Στα 4,40 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών – Άντλησε 5 εκατ. ευρώ

Performance: Στα 4,40 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών – Άντλησε 5 εκατ. ευρώ
Το επόμενο βήμα για την εταιρεία θα είναι η μετάταξη στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου από την εναλλακτική που είναι σήμερα
Σχετικά Άρθρα

Στα 4,40 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώθηκε τελικά η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Performance, στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου.
Τα αντληθέντα κεφάλαια ανήλθαν στα 5 εκατ. ευρώ με τις προσφορές να προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ.
Θα εκδοθούν 1,136 εκατ. νέες μετοχές.
Σημειώνεται πως λόγω της ανακοίνωσης που είχε γίνει για την αύξηση, στην οποία αναφερόταν, ότι «η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής των υφιστάμενων μετοχών της Εταιρείας» είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία ότι οι νέες μετοχές μπορεί να δοθούν σε υψηλότερη τιμή, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε.
Η τιμής της μετοχής μετά το split, ακολούθησε διορθωτική πορεία και από τα 5,46 ευρώ έχει υποχωρήσει στα 4,87 ευρώ.
Σε αυτήν την υποχώρηση έχει συμβάλει και η πορεία των αποτελεσμάτων εννεαμήνου τα οποία έδειξαν πως τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 2,2 εκατ. ευρώ από 1,4 εκατ. ευρώ.
Το growth παραμένει καλό αλλά τα κέρδη συγκρινόμενα με την αποτίμηση έδιναν υψηλό p/e.
Το επόμενο βήμα για την εταιρεία θα είναι η μετάταξη στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου από την εναλλακτική που είναι σήμερα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για την αύξηση κεφαλαίου

Η εταιρία με την επωνυμία "PERFORMANCE TECHNOLOGIES ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ" ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι:

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 9/9/2021 εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας που θα προκύψει από άντληση ποσού μέχρι 5 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων, κοινών ονομαστικών και μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,10€ εκάστης μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως σε περιορισμένο αριθμό (μέχρι 150) ιδιωτών επενδυτών και σε ειδικούς-θεσμικούς επενδυτές, σε τιμή διάθεσης ανά μετοχή που θα αποφασιστεί από το ΔΣ, χωρίς δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο α) σε συνεργασία με την EUROBANK EQUITIES προέβη στις 24/11/2021 στο άνοιγμα βιβλίου προσφορών για ιδιωτική τοποθέτηση, η οποία ήταν επιτυχής με την συνολική ζήτηση να ανέρχεται σε 9,45 εκατ. ευρώ και β) λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα του βιβλίου προσφορών καθόρισε την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών σε 4,40€ ανά νέα μετοχή και αποφάσισε την έκδοση 1.136.363 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,10€ εκάστης και συνεπώς τα κεφάλαια που αντλούνται θα ανέλθουν σε 4.999.997,20€. Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά 113.636,30€ με την έκδοση 1.136.363 νέων μετοχών υπέρ το άρτιον με τιμή διάθεσης 4,40€ και ονομαστικής αξίας εκάστης 0,10€.
Διοίκηση της Performance Technologies θέλει να ευχαριστήσει το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη στην στρατηγική και προοπτικές της Εταιρείας και να καλωσορίσει τους καινούργιους μετόχους στο μετοχολόγιο της το οποίο ενισχύεται σημαντικά με την παρουσία σημαντικών θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης