Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος και Εξαδάκτυλος για τη νέα μετάλλαξη Omicron – Τι ανέφεραν περί μέτρων

Βατόπουλος και Εξαδάκτυλος για τη νέα μετάλλαξη Omicron – Τι ανέφεραν περί μέτρων
O Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος, ανέφερε ότι οι επιπτώσεις της μετάλλαξης Omicron θα φανούν στη χώρα μας γύρω στα μέσα του Ιανουαρίου

Είναι πολύ ρευστή η κατάσταση ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Omicron, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκ. Βατόπουλος.
Ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως οι φόβοι που υπάρχουν εστιάζονται αρχικά στο ότι τα πρώτα στοιχεία συνηγορούν πως μπορεί να έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, όπως οι παραλλαγές Alpha και Delta.
Κληθείς να απαντήσει στο κατά πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια από τη νέα μετάλλαξη, ανέφερε ότι αυτό θα το διαπιστώσουμε στις μελέτες που θα γίνουν σε εργαστηριακό επίπεδο, αλλά και στην πράξη όταν θα δούμε αν θα νοσήσουν όσοι έχουν περάσει ήδη την ασθένεια.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος, ανέφερε ότι οι επιπτώσεις της νέα μετάλλαξης θα φανούν στη χώρα μας γύρω στα μέσα του Ιανουαρίου.

Περί μέτρων

«Ποτέ με λες ποτέ» είπε ο κ. Βατόπουλος σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και ενός νέου lockdown, εξηγώντας πως είναι απόλυτα κατανοητή η θέση της Πολιτείας που αποκλείει την εφαρμογή ενός lockdown, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά αν το βλέπουμε από την σκοπιά της Δημόσιας Υγείας.
Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα μείγμα μέτρων που να είναι εφαρμόσιμα, προσθέτοντας ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη και αυτά τα μέτρα θα πρέπει να είναι κοντά στην κανονικότητα και κάπου στη μέση, ούτε δηλαδή απουσία μέτρων, αλλά ούτε και lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης