Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ η Omicron τρομοκρατεί τον πλανήτη, ερευνώνται 26 νέες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που συνδέονται με το εμβόλιο της Pfizer

Ενώ η Omicron τρομοκρατεί τον πλανήτη, ερευνώνται 26 νέες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που συνδέονται με το εμβόλιο της Pfizer
Επίσης αναφέρθηκε νέα περίπτωσης θρόμβωσης, που συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τη λήψη της πρώτης δόσης
Σχετικά Άρθρα

Νέο πλήγμα για την Pfizer συνιστούν οι αναφορές για 26 νέες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στις ΗΠΑ μετά από εμβολιασμό έναντι του Covid ενώ την ίδια ώρα εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσον το σκεύασμα της εταιρείας μπορεί να αντιμετωπίσει τη νέα μετάλλαξη Omicron.
Επίσης αναφέρθηκε νέα περίπτωσης θρόμβωσης, που συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.
Η νέα περίπτωση αύξησε τις περιπτώσεις ολικής θρόμβωσης με σύνδρομο θρομβοπενίας (TTS) σε 164 από 13,4 εκατομμύρια δόσεις.
Από αυτές οι 148 (81 επιβεβαιωμένες, 62 πιθανές) αφορούσαν την πρώτη δόση και 21 τη δεύτερη (έξι επιβεβαιωμένες, 15 πιθανές).
Οκτώ άνθρωποι πέθαναν ως αποτέλεσμα θρόμβωσης – έξι από αυτούς ήταν γυναίκες.
Η μυοκαρδίτιδα αναφέρεται σε ένα έως δύο στα 100.000 άτομα που εμβολιάζονται με Pfizer.

Σύνδρομο Guillain-Barre (GBS)

Υπήρξαν επίσης συνολικά 150 αναφορές για ύποπτο σύνδρομο Guillain-Barre (GBS) μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca, μια σπάνια αλλά μερικές φορές σοβαρή διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναμένει μια γενετική διάσπαση της παραλλαγής Omicron εντός 2 εβδομάδων.
Σύμφωνα με την εταιρεία οι επόμενες εβδομάδες δοκιμών θα είναι απαραίτητες για να καθοριστεί εάν η Omicron είναι πιο επιθετική από τη Delta.

Αναμόρφωση εμβολίου

Οι εργαστηριακές δοκιμές θα μπορούσαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η BioNTech και η Pfizer θα πρέπει να αναμορφώσουν το εμβόλιο τους.
Σημείωσε ότι ένας από το Χονγκ Κονγκ που εμβολιάστηκε πλήρως με Pfizer παρουσίασε σοβαρή μόλυνση από Omicron.
Τα πρώτα κρούσματα προκαλούν ανησυχία καθώς η φθίνουσα ανοσία από το εμβόλιο για τον Covid συνεχίζεται καθώς τα κράτη καταφεύγουν στις ενισχυτικές δόσεις.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Albert Bourla, μπορεί να χρειαστούν τρεις μήνες τουλάχιστον για ένα νέο εμβόλιο, που θα καταπολεμά την παραλλαγή Omicron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης