Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε διαρκείς συσκέψεις για την μετάλλαξη Omicron ο Biden – Έντονη ανησυχία στον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Σε διαρκείς συσκέψεις για την μετάλλαξη Omicron ο Biden – Έντονη ανησυχία στον Λευκό Οίκο
«Όταν έχουμε έναν ιό που δείχνει αυτό το επίπεδο μεταδοτικότητας και έχουμε ήδη κρούσματα σχετιζόμενα με ταξίδι, όπως στο Ισραήλ και το Βέλγιο και σε άλλες περιοχές, όταν έχουμε έναν τέτοιο ιό, είναι σχεδόν απαρέγκλιτο ότι θα πάει ουσιαστικά παντού», είπε ο Fauci
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενημερώνεται για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την παραλλαγή Omicron του νέου κορωνοϊού, ανέφερε ο Λευκός Οίκος, την ώρα που Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία ανακοίνωναν ότι εντόπισαν κρούσματα.
«Ταυτόχρονα, υψηλόβαθμοι υγειονομικοί αξιωματούχοι και η ομάδα αντιμετώπισης του Covid παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις για την Omicron και είναι σε τακτική επαφή με αξιωματούχους υγείας σε όλον τον κόσμο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Fauci: Η Omicron θα πάει παντού

Μέχρι στιγμής, η νέα παραλλαγή δεν έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ.
Όμως ο Anthony Fauci ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, είπε στην εκπομπή Weekend Today του τηλεοπτικού δικτύου NBC ότι «δεν θα εκπλαγεί» εάν συμβεί αυτό.
«Όταν έχουμε έναν ιό που δείχνει αυτό το επίπεδο μεταδοτικότητας και έχουμε ήδη κρούσματα σχετιζόμενα με ταξίδι, όπως στο Ισραήλ και το Βέλγιο και σε άλλες περιοχές, όταν έχουμε έναν τέτοιο ιό, είναι σχεδόν απαρέγκλιτο ότι θα πάει ουσιαστικά παντού», είπε ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης