Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για Κίνα: Πόσα κρούσματα θα μετρούσε ημερησίως αν διαχειριζόταν την πανδημία όπως οι ΗΠΑ και ΕΕ

Έρευνα για Κίνα: Πόσα κρούσματα θα μετρούσε ημερησίως αν διαχειριζόταν την πανδημία όπως οι ΗΠΑ και ΕΕ
Η Κίνα θα μετρούσε 630.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα αν άνοιγε την οικονομία της όπως οι ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη

Η Κίνα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη ακόμη και με 630.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού την ημέρα, εάν άλλαζε την πολιτική μηδενικής ανοχής που εφαρμόζει, αίροντας τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, υποδεικνύει μελέτη μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.
Στη μελέτη αυτή, που δημοσίευσε η εβδομαδιαία επιθεώρηση του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, οι επιστήμονες τονίζουν πως η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει στην πλήρη άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις χωρίς αποτελεσματικότερα εμβόλια και θεραπείες.
Βασιζόμενοι στα δεδομένα του Αυγούστου από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και το Ισραήλ, οι μαθηματικοί έκαναν υπολογισμούς για το τι θα συνέβαινε εάν το Πεκίνο υιοθετούσε τις ίδιες πολιτικές με τις χώρες αυτές ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Εάν η Κίνα εφάρμοζε την πολιτική των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα κρούσματα θα έφθαναν τουλάχιστον στα 637.155 ημερησίως, στα 275.793 εάν υιοθετούσε την προσέγγιση της Βρετανίας, στα 454.198 εάν μιμείτο τη στρατηγική της Γαλλίας, συμπέραναν.
Oι υπολογισμοί αυτοί "αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα να σημειωθεί κολοσσιαίο ξέσπασμα, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε υπερφόρτωση την οποία δεν θα άντεχε το σύστημα υγείας", αν η πολιτική άλλαζε.
"Τα ευρήματά μας αποτελούν ξεκάθαρη προειδοποίηση πως, προς το παρόν, δεν είμαστε έτοιμοι να ενστερνιστούμε τις στρατηγικές ‘ανοίγματος’ που βασίζονται στην υπόθεση της ασυλίας της αγέλης που προωθούν ορισμένες δυτικές χώρες", υπογραμμίζουν.
Οι μαθηματικοί πάντως σημειώνουν πως οι εκτιμήσεις τους βασίστηκαν σε απλές αριθμητικές πράξεις και ότι απαιτούνται πιο εξελιγμένα μοντέλα για να μελετηθεί ποια θα ήταν η εξέλιξη της πανδημίας σε περίπτωση που αίρονταν πλήρως οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Θα συνεχιστούν τα μέτρα

Η Κίνα συνεχίζει να εφαρμόζει πολιτική εξάλειψης του ιού, τονίζοντας πως η ανάγκη να περιοριστούν τα κρούσματα είναι πολύ σημαντικότερη από τα προβλήματα που προκαλεί η διαδικασία ιχνηλάτησης, απομόνωσης και θεραπείας.
Οι αρχές επιβεβαίωσαν χθες Σάββατο 23 κρούσματα του SARS-CoV-2, έναντι 25 την προηγουμένη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας.
Προχθές Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε "ανησυχητική παραλλαγή" την Omicron, που ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική και ώθησε πολλές κυβερνήσεις να προχωρήσουν στην επιβολή περιορισμών στα ταξίδια από τα κράτη στο νότιο τμήμα της Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης