Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Covid θα μας υποχρεώσει να εμβολιαζόμαστε για χρόνια; - Τι λέει η επιστημονική κοινότητα

O Covid θα μας υποχρεώσει να εμβολιαζόμαστε για χρόνια; - Τι λέει η επιστημονική κοινότητα

Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας του Έμπολα είναι 50%

Κορυφαίος γιατρός πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης (WMA) υποστηρίζει ότι θα είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να «εμβολιάζουμε τον κόσμο για χρόνια» προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη ενός στελέχους COVID τόσο θανατηφόρου όσο ο Έμπολα.

«Η μεγάλη μου ανησυχία είναι ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια παραλλαγή που είναι τόσο μολυσματική όσο η Delta και τόσο επικίνδυνη όσο ο Έμπολα», είπε στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke ο γιατρός Frank Ulrich Montgomerry.
Σύμφωνα με τον Montgomerry, «Θα είναι εντελώς απαραίτητο να εμβολιάζεται ο κόσμος για τα επόμενα χρόνια».

Πρέπει να ληφθούν μέτρα

Ο γιατρός ζήτησε επίσης να επαναληφθούν δρακόντεια μέτρα περιορισμού για να σταματήσει το τρέχον κύμα COVID στη Γερμανία.
«Θα πρέπει επομένως να κλείσουμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα», είπε.
«Δεν έχει νόημα η απαγόρευση των χριστουγεννιάτικων αγορών σε μια περιοχή εάν οι άνθρωποι μεταβούν σε μια άλλη όπου είναι ακόμα ανοιχτές».
Το Montgomerry θέλει επίσης να ακυρωθούν οι εορτασμοί πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και άλλες εκδηλώσεις μαζικής συγκέντρωσης.
«Εάν τα κρούσματα δεν μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο, οι ομοσπονδιακές πολιτείες θα πρέπει να είναι σε θέση να κλείσουν ξανά επιχειρήσεις σε εθνικό επίπεδο ή να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας», πρόσθεσε.

Μεγάλη ανισότητα στα ποσοστά θνησιμότητας

Ο Montgomerry μπορεί να αφήνει τον εαυτό του ανοιχτό σε κριτική ότι είναι ανησυχητικός, δεδομένου ότι το μέσο ποσοστό θνησιμότητας του Έμπολα είναι 50%, με ορισμένα στελέχη να έχουν ακόμη και ποσοστό θνησιμότητας 90%.
Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας του COVID-19 είναι περίπου 1% σε χώρες υψηλού εισοδήματος και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από συννοσηρότητες, αλλά πολύ χαμηλότερο σε χώρες με νεότερους πληθυσμούς.
Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε τέσσερα άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα, σύμφωνα με δημόσια δήλωση της κυβέρνησης της Μποτσουάνα.
Όπως τονίσαμε προηγουμένως, παρά τον εκτεταμένο φόβο για την παραλλαγή «Omicron», η ιατρός της Νότιας Αφρικής, Δρ Angelique Coetzee περιέγραψε τον πανικό ως «καταιγίδα σε ένα φλιτζάνι τσαγιού», προσθέτοντας ότι είχε δει μόνο «πολύ πολύ ήπιες περιπτώσεις» της παραλλαγής, μέχρι τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης