Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο «ασθενής μηδέν» με την παραλλαγή Omicron είχε επιστρέψει εδώ και δύο εβδομάδες – Ιχνηλάτηση των επαφών από τις αρχές

Ιταλία: Ο «ασθενής μηδέν» με την παραλλαγή Omicron είχε επιστρέψει εδώ και δύο εβδομάδες – Ιχνηλάτηση των επαφών από τις αρχές
Ο ασθενής εφτασε στη Ρώμη στις 12 Νοεμβρίου και ταξίδεψε στο σπίτι του σε μια πόλη βόρεια της Νάπολης, ανέφερε το Sky News Italia
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώτος Ιταλός πολιτης που βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή Omicron είχε αρνητικό διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση του και μετακινήθηκε στην Ιταλία επί μέρες πριν από τη διάγνωσή του, πολλαπλασιάζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι αρχές για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου στελέχους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2021.
Ο άνδρας, το όνομα του οποίο δεν έχει γίνει γνωστό, είχε αρνητικό τεστ PCR πριν επιβιβαστεί σε πτήση που προερχόταν από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης
Έφτασε στη Ρώμη στις 12 Νοεμβρίου 2021 και ταξίδεψε στο σπίτι του σε μια πόλη βόρεια της Νάπολης, ανέφερε το Sky News Italia.

Υπάλληλος της Eni

Μέρες αργότερα, ο άνδρας, υπάλληλος της εταιρείας πετρελαίου Eni SpA, πέταξε στο Μιλάνο για μια προγραμματισμένη ιατρική εξέταση.
Εκεί, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, έμεινε μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο και έφαγε σε ένα εστιατόριο, πριν επισκεφτεί το επόμενο πρωί το νοσοκομείο, σύμφωνα με το Sky.
Η Eni επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας ήταν υπάλληλος που είχε βγει αρνητικός σε διαγνωστικό τεστ πριν φύγει από τη Μοζαμβίκη.

Τήρηση των υγειονομικών μέτρων

«Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του ταξιδιού σεβόμουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και τα υπόλοιπα μέτρα υγειών», σημείωσε ο άνδρας στη δήλωσή του.
«Πήγα στο San Donato Milanese για τους προβλεπόμενους υγειονομικούς ελέγχους της εταιρείας και ταυτόχρονα έκανα ένα νέο τεστ Covid PCR που χρειαζόταν για την πτήση μου πίσω στο Μαπούτο», είπε.
«Έχοντας δεί ότι το τεστ ήταν θετικό, ταξίδεψα στο σπίτι μου στην Καζέρτα, αποφεύγοντας κάθε επαφή με τρίτους, για να ξεκινήσω την προβλεπόμενη καραντίνα».

Θετική η οικογένειά του - Λειτουργησε το εμβόλιο 

Τα άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς του -- η σύζυγος του άνδρα, τα δύο παιδιά, η μητέρα και η πεθερά του, βρέθηκαν επίσης θετικά στον Covid.
Οι επιστήμονες επιδιώκουν να επιβεβαιώσουν εάν έχουν και αυτοί την παραλλαγή Omicron.
«Λαμβάνοντας υπόψη την οικογένειά μου, η οποία περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 8 έως 81 ετών, και τα ήπια συμπτώματα που βιώσαμε αυτές τις 10 ημέρες, μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος που εμβολιάσθηκα καθώς το εμβόλιο λειτούργησε πολύ καλά», σημείωσε
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Omicron βρίσκεται στην Ευρώπη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και υπογραμμίζει την αδυναμία των διαδικασιών που έχουν σχεδιαστεί για τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid πριν επιβιβαστούν οι ταξιδιώτες σε πτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης