Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τελείωσε η διόρθωση των αγορών λόγω της μετάλλαξης Omicron; - Τι βλέπουν οι αναλυτές

Τελείωσε η διόρθωση των αγορών λόγω της μετάλλαξης Omicron; - Τι βλέπουν οι αναλυτές
Πολλοί επενδυτές διαμαρτύρονταν για τη συνεχή άνοδο στις αγορές έχοντας λίγες ευκαιρίες εισόδου
Πολλοί επενδυτές έχουν επιτέλους αυτό που επιθυμούσαν: μια ευκαιρία να αγοράσουν στη βουτιά.
Το πρόβλημα είναι ότι η αβεβαιότητα είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το selloff της Παρασκευής, που τροφοδοτήθηκε από την εμφάνιση μιας νέας παραλλαγής Covid-19, οδήγησε σε σταθερή ανάσχεση της ανόδου της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται τώρα περισσότερο από 5% κάτω από το υψηλό ρεκόρ που έκλεισε στα μέσα Νοεμβρίου, ανοίγοντας ένα παράθυρο για όσους περίμεναν τη διόρθωση για να ενισχύσουν τις θέσεις τους.


Λίγες οι ευκαιρίες εισόδου

«Πολλοί επενδυτές διαμαρτύρονταν για τη συνεχή άνοδο στις αγορές έχοντας λίγες ευκαιρίες εισόδου», λέει ο Martin Moeller, συνεπικεφαλής της ελβετικής της Union Bancaire Privee στη Γενεύη.
«Αυτή είναι η επόμενη που διαμορφώνεται, δεδομένου ότι το 2022, η βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού και η καθυστερημένη εκτέλεση της πολύ ισχυρής λήψης παραγγελιών θα πρέπει να είναι υποστηρικτικές για την οικονομική ανάπτυξη».

Ευκαιρία αγορών;

Όμως, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για αγορά;
Πριν από τις εξελίξεις της Παρασκευής, οι αγορές είχαν εφησυχάσει για μια πιθανή αναζωπύρωση του ιού, τόσο από θεμελιώδη όσο και από τεχνική άποψη.
Με την εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης, πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα επηρεάσει την κοινωνία.
Η επιστροφή στους περιορισμούς και τα lockdown θα ήταν αιτία ανησυχίας.

Η πιθανότητα αυτού αυξάνεται με την αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα εμβόλια στο νέο στέλεχος, λέει ο Peter Garnry, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στη Saxo Bank.
«Ως αποτέλεσμα, οι traders ξεπουλούν εταιρείες στον τομέα της ενέργειας, της εξόρυξης, των χρηματοοικονομικών και της λιανικής έναντι της υγειονομικής περίθαλψης, των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και των μετοχών τεχνολογίας», λέει.
Όλες όμως οι στρατηγικές αισθάνονται το χτύπημα του pullback, με τους τίτλους ανάπτυξης έως τους κυκλικούς και της αξίας να πέφτουν απότομα.
Με τον δυνητικό αντίκτυπο στις οικονομίες, οι μετοχές της αξίας είναι πλέον σταθερές από τον Μάρτιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης