Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση μετά το sell off – Το βλέμμα παραμένει στραμμένο στις ξένες αγορές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση μετά το sell off – Το βλέμμα παραμένει στραμμένο στις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πήρε καλή ανάσα σήμερα και τα πήγε καλύτερα από τις αγορές του εξωτερικού. Το σημαντικό είναι ότι ξεπέρασε τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών και άρα προς το παρόν αποφεύγουμε τα χειρότερα. Φαίνεται πως οι καλές αποτιμήσεις, όπως αυτές παρουσιάζονται με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου τράβηξαν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Από την άλλη παραμένει η ανησυχία για τη μετάλλαξη και μέχρι να έρθουν πιο σίγουρα νέα, η μεταβλητότητα είναι μάλλον σίγουρη. Οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να καθορίζουν την τάση, άρα θέλουμε καλό κλείσιμο σήμερα, προκειμένου να μην μπούμε ξανά σε περιπέτειες. Συνεχίζουμε να προσεγγίζουν την αγορά με προσοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έβγαλαν καλή αντίδραση σήμερα και φυσικά συνέβαλαν προκειμένου να κινηθεί ανοδικά ο δείκτης. Σαφέστατα, ο τζίρος ήταν χαμηλότερος έναντι της συνεδρίασης της Παρασκευής. Η Alpha Bank είχε την καλύτερη εικόνα και ακολούθησε η Εθνική, τα αποτελέσματα της οποίας ικανοποίησαν επενδυτές και αναλυτές. Με καλή άνοδο έκλεισαν και οι άλλες δύο συστημικές.

Από την άλλη με μεγάλη άνοδο, μετά το πτωτικό σερί έκλεισε η Attica Bank. Εδώ βέβαια, μάλλον όσοι αγοράζουν ποντάρουν σε κάποια τεχνική κίνηση και όχι μακροπρόθεσμα, γιατί η διαφορά με το δικαίωμα είναι τεράστια. Δεν έχει δηλαδή κάποιος λόγο να αγοράσει τη μετοχή, όταν αγοράζοντας το δικαίωμα μπορεί να πάρει νέες μετοχές σχεδόν στο 1/3 της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

ΕΧΑΕ: Έβγαλε καλή αντίδραση σήμερα και ήταν μεταξύ των καλύτερων σε απόδοση μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Δεν μας συνηθίζει σε τέτοιες εκπλήξεις. Σήμερα τα αποτελέσματα εννεαμήνου και αύριο η τηλεδιάσκεψη.

JUMBO: Η μετοχή αντέδρασε, ενώ δημοσιεύτηκαν και τα αποτελέσματα. Καλή η κερδοφορία, δηλαδή πάνω από την περσινή και με βάση την αποτίμηση το p/e για το σύνολο της χρήσης λογικά θα είναι αρκετά χαμηλό. Υπάρχουν βέβαια πολλές πηγές ανησυχίας, τόσο με τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, όσο και με τα κόστη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ; Δυνατή κίνηση και εδώ.

ΑΒΑΞ: Δεν ενθουσιάζουν τα νούμερα, αλλά περιμέναμε την υποχώρηση λόγω των αυξήσεων που είχαν προηγηθεί. Ζημιές στο τρίτο τρίμηνο και στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη ήταν στα 3,2 εκατ. ευρώ. Στο +4% η μετοχή καθώς η αγορά περιμένει την πώληση της Volterra.

CENTRIC: Και σήμερα υπήρχε μεγάλη εντολή αγοράς στα 0,27 ευρώ, στο σημείο δηλαδή που είχε κλείσει την περασμένη Παρασκευή. Η εντολή αφορούσε 189 χιλ. τεμάχια. Στα 0,2760 ευρώ και στο +2,22% με όγκο μόλις 25 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Πολύ καλά τα αποτελέσματα και αν μάλιστα τα συγκρίνουμε με τα αποτελέσματα άλλων κατασκευαστικών είναι μάλλον η μέρα με τη νύχτα. Στα 1,17 ευρώ και στο +2,63%.

ΔΟΥΡΟΣ: Στο τρίτο τρίμηνο είχε υψηλότερες πωλήσεις σε σύγκριση με το εξάμηνο, αλλά δεν κάλυψαν τις πωλήσεις του περσινού εννεαμήνου. Όμως στο τρίτο τρίμηνο είχε κέρδη, με αποτέλεσμα στο εννεάμηνο η ζημιά να μειωθεί στις 70 χιλ. ευρώ από 637 χιλ. ευρώ στο περσινό εννεάμηνο και 187 χιλ. ευρώ ζημιά που είχε στο φετινό εξάμηνο.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Δεν ενθουσιάζει το εννεάμηνο, ειδικά αν αναλογιστούμε τα αρκετά έκτακτα που υπήρχαν στο εξάμηνο. Με βάση βέβαια την αποτίμηση δεν μπορούμε να πούμε ακριβή τη μετοχή. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα καθορίσει τη βραχυπρόθεσμη πορεία. Αναμένει εγκρίσεις από την κεφαλαιαγορά αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

PERFORMANCE: Δυνατή ανάκαμψη για τη μετοχή και θα λέγαμε από τις ελάχιστες που σήμερα, μπόρεσαν σε μία συνεδρίαση να καλύψουν μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος. Στο +10,92% και στα 5,08 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση λόγω του υπερμερίσματος. Στα 3,08 ευρώ και στο +10%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης