Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Optronics: Περιορισμός ζημιών παρά τη μείωση κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο 2021

tags :
Optronics: Περιορισμός ζημιών παρά τη μείωση κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο 2021
Optronics: Περιορισμός ζημιών παρά τη μείωση κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο 2021

Περιορισμό ζημιών παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού για δεύτερο χρόνο συνέχισε να επιδρά στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων της και στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της κατά το γ’ τρίμηνο, εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2021 η εταιρεία Optronics.
Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στο εννεάμηνο διαμορφώθηκε σε 987 χιλ. ευρώ έναντι 1,65 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τα EBITDA στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν σε ζημίες 193 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 276 χιλ. ευρώ που ήταν στο ίδιο διάστημα του 2020, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 171 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 322 χιλ. ευρώ στο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους.
Σε ό,τι αφορά το τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στις 327 χιλ. ευρώ έναντι 528 χιλ. ευρώ, με τα EBITDA να διαμορφώνονται σε ζημιές 42 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 74 χιλ. ευρώ και τα αποτελέσματα προ φόρων σε ζημιές 34 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 89 χιλ. ευρώ.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης

Οι δραστηριότητες της εταιρείας συνεχίζονται και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται λόγω του COVID-19.
Αναφορικά με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αυτές σχετίζονται με την αύξηση τιμής των καυσίμων που επηρεάζουν το μεταφορικό κόστος των εμπορευμάτων.
Επίσης έχει σχεδιαστεί ένα γενικό πλάνο αντιμετώπισης κινδύνων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.
Η εταιρεία συνεχίζει να διαπραγματεύεται νέα έργα, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και να σχεδιάζει την επόμενη χρονιά βάζοντας νέους στόχους.
Μέχρι την λήξη της χρήσης αναμένεται να έχουν ήδη εκτελεστεί και τιμολογηθεί μικρής έκτασης ήδη δρομολογημένα έργα.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν την παρούσα στιγμή η διοίκηση της εταιρείας ενημερώνει το επενδυτικό της κοινό ότι ο COVID-19 δεν θα αφήσει αλώβητη την τρέχουσα χρήση και πιθανά και το πρώτο τρίμηνο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης