Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές με αυξημένη μεταβλητότητα λόγω MSCI

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές με αυξημένη μεταβλητότητα λόγω MSCI
Η πορεία των ξένων αγορών θα καθορίσει το πρόσημο της αγοράς με τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται να βάζουν συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Η αναθέρμανση των ανησυχιών γύρω από τη νέα μετάλλαξη και το πόσο είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι σε αυτή, αναμένεται να οδηγήσουν τις ευρωπαϊκές αγορές σε σημαντικές απώλειες.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν πτωτικό άνοιγμα για τους δείκτες, και η πίεση αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Οι αναλυτές περιμένουν αυξημένη μεταβλητότητα και τζίρο, καθώς από το σημερινό κλείσιμο θα ισχύσουν οι αλλαγές στους δείκτες MSCI.
Σήμερα δημοσιεύουν αποτελέσματα Alpha Bank, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ενώ ξεκινάει και η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο της Noval Property.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σημαντικά χαμηλότερα σήμερα λόγω της ανανέωσης των ανησυχιών γύρω από τη μετάλλαξη και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα σήμερα ενόψει και της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI και τις ροές λόγω τέλος Νοεμβρίου.

Beta
Οι ανησυχίες γύρω από τη μετάλλαξη Omicron θα επηρεάσουν την αγορά.
Η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί.
Σημειώνεται πως από το κλείσιμο της συνεδρίασης θα ισχύσουν οι αλλαγές στους δείκτες MSCI.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση γύρισε σε ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 867 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 867 και 850 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 880 και 890 μονάδες.
Η Alpha Bank και η ΔΕΗ θα ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα 3ου τριμήνου καθώς θα ολοκληρωθούν οι αλλαγές στους δείκτες της MSCI.
Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή του ΟΛΠ θα διαγραφεί από τον δείκτη Small Cap.

Depolas
Ξεκάθαρο πόρισμα για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Όμικρον δεν υπάρχει και φαίνεται ότι αυτό θα πάρει μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η αβεβαιότητα συνήθως προκαλεί πιέσεις στα χρηματιστήρια με αποτέλεσμα να περιμένουμε αυξημένες διακυμάνσεις, αλλά ενδεχομένως και χαμηλότερα επίπεδα τιμών.
Κρίσιμη περιοχή εκτιμούμε ότι αποτελεί η ζώνη των 830-820 μονάδων.
Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκαν τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ με τα EBITDA εννεαμήνου να αυξάνονται κατά 67,7% σε ετήσια βάση στα 10,9εκ. Ευρώ, ενώ και το Γ΄ τρίμηνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση στα 3,4εκ. Ευρώ (EBITDA) έναντι 1,5εκ.ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα.
Σήμερα ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση δεικτών της MSCI, ενώ μετά την συνεδρίαση ανακοινώνουν για το Γ΄ τρίμηνο η ΔΕΗ και η ΑΛΦΑ.
Στην σημερινή ατζέντα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου της χώρας μας και η πρώτη μέτρηση πληθωρισμού της Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης