Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσο “φρενάρισε” η μετάλλαξη Delta την ανάκαμψη στη διαμονή

Πόσο “φρενάρισε” η μετάλλαξη Delta την ανάκαμψη στη διαμονή
Τα μέτρα περιορισμού του ιού και τα επίπεδα εμβολιασμού πρόκειται να επηρεάσουν τον ρυθμό ανάκαμψης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Μετά την έντονη άνοδο της ζήτησης το 2ο τρίμηνο λόγω της αύξησης εμβολιασμού, η ανάκαμψη της βιομηχανίας καταλυμάτων έχει επιβραδυνθεί. Κι αυτό οφείλεται στην επικράτηση της παραλλαγής Delta, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας διαχείριση ακινήτων και επενδύσεων JLL, σχετικά με την διαμονή.
Η ανάκαμψη συνεχίζει να ευνοεί τους προορισμούς αναψυχής και θέρετρων. Οι αστικές αγορές βλέπουν σταδιακά πράσινες επιδόσεις.
Στις ΗΠΑ, το ράλι της ζήτησης υποχώρησε λόγω της παραλλαγής Delta που αναστέλλει τα ταξίδια, με τα επίπεδα RevPAR στο YTD τον Αύγουστο του 2021 να αντιστοιχούν στο 77% των επιπέδων του 2019.
Στην Ευρώπη, η πληρότητα των ξενοδοχείων βελτιώνεται σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις μετά την άρση των περιορισμών, αλλά παραμένει στο εύρος του 20%-36%.

Προοπτικές για το 2022

Η ανάκαμψη του κλάδου των καταλυμάτων θα συνεχίσει να είναι μια ιστορία δύο μερών. Με τις αγορές αναψυχής και θερέτρου να έχουν καλύτερη απόδοση και τις αστικές παρατηρούν χαμηλά επίπεδα ζήτησης.
Τα μέτρα περιορισμού του ιού και τα επίπεδα εμβολιασμού πρόκειται να επηρεάσουν τον ρυθμό ανάκαμψης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι χώρες με πιο χαλαρούς διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς θα βιώσουν μεγαλύτερη ώθηση στα επίπεδα ζήτησης. Κίνα και ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα πρωτοστατήσουν.
Η ανάκαμψη της ζήτησης θα γίνει πιο έντονη καθώς τα εταιρικά και ομαδικά ταξίδια θα αρχίζουν να επιταχύνονται.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης