Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Φιλοσοφία μας να υπάρχουν πολλά τεστ πρωτίστως στους ανεμβολίαστους

Πλεύρης: Φιλοσοφία μας να υπάρχουν πολλά τεστ πρωτίστως στους ανεμβολίαστους
Είμαστε στην κορύφωση του κύματος της πανδημίας, θα υπάρχει ένταση το επόμενο 10ημερο είπε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να υπάρχουν πολλά τεστ πρωτίστως στους ανεμβολίαστους διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος επανέλαβε πως απώτερος στόχος είναι οι εμβολιασμένοι να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς.
«Τα μέτρα που έχουν λάβει χώρες της Ευρώπης σχετίζονται με την μετάλλαξη Delta και όχι την Omicron.
Οι εμβολιασμένοι είναι πιθανό να νοσήσουν αλλά δεν επιβαρύνουν τις κλίνες ΜΕΘ.
Η παραλλαγή Omicron είναι μια νέα μετάλλαξη την οποία παρακολουθεί η κυβέρνηση.
Η Ελλάδα ζει το κύμα της Delta.
Η φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να υπάρχουν πολλά τεστ πρωτίστως στους ανεμβολίαστους και οι εμβολιασμένοι να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Πλεύρης.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα υπάρξουν περιορισμοί που δεν θα έχουν χαρακτηριστικά lockdown, ενώ σχετικά με τα μέτρα στις εκκλησίες, τόνισε ότι και εκεί θα πρέπει να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
Επίσης, σημείωσε ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά το ΕΣΥ, υποστήριξε πως οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται στην διαχείριση του ΕΚΑΒ, ενώ τόνισε ότι οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ γίνονται κυρίως σε κλίνες χειρουργείων.
«Η Ελλάδα φαίνεται πως είναι στην κορύφωση του κύματος της πανδημίας και εκτίμησε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρχει μια ένταση» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης