Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης σε κυβέρνηση: Είστε ψιλικατζήδες και γερολαδάδες - Καβγάς με Μητσοτάκη

Πολάκης σε κυβέρνηση: Είστε ψιλικατζήδες και γερολαδάδες - Καβγάς με Μητσοτάκη

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε μικρή ποσότητα μονοκλωνικών αντισωμάτων

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε -από το βήμα της Βουλής- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πρόστιμο των 100 ευρώ.
«Με την τροπολογία του κατοστάρικου πιάσατε πάτο», είπε ο κ. Πολάκης κάνοντας λόγο για καταστροφική διαχείριση της πανδημίας. «Είστε ψιλικατζήδες και γερολαδάδες, που τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε νέα διαφημιστική καμπάνια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, αντί όπως θα έπρεπε, τα μηνύματα αυτά να προβάλλονται δωρεάν. «Αλλά το κάνετε για να κρύβουν τα ΜΜΕ, τους νεκρούς να λιβανίζουν εσάς και τον Μωϋσή πρωθυπουργό», υποστήριξε ο κ. Πολάκης.

Θάνατος εμβολιασμένων ασθενών

Αναφερόμενος στους θανάτους και εμβολιασμένους ασθενών με κορωνοϊό, ο κ. Πολάκης ανέφερε «Με βάση τα επίσημα στοιχεία οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένων από την αρχή της πανδημίας έως τις 10 Οκτωβρίου ήταν 147. Από 10 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένοι έγιναν 346. Από τους 1.118 θανάτους οι 346 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Για πείτε μου τι ποσοστό είναι οι 346; Αυτό είναι η αποτυχία σας».

Τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων.
«Όταν με κατηγορούσατε ως ψεκασμένο για τα μονοκλωνικά, τελικά τα φέρατε και είναι λίγα. Τι θα τα κάνουμε, λοταρία;», είπε ο Παύλος Πολάκης.
«Όταν έχετε 6.500 υγειονομικούς εκτός συστήματος και αρνείστε να τους επιστρέψετε με 2-3 rapid test ενώ στα νοσοκομεία λιποθυμούν γιατί δεν αντέχουν», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης ρωτώντας τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, «τι θα κάνατε εσείς εάν επί κυβερνήσεώς μας είχαμε 18.000 νεκρούς;».

Καβγάς με Μητσοτάκη

Στη συνέχεια ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον πρωθυπουργό.
«Υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν παραδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι είναι. Εχουμε ενδείξεις ότι έχουμε υψηλότερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς που είναι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας; Όχι δεν έχω», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εχετε εσείς; Φέρτε τη», αντέδρασε ο πρωθυπουργός.
Στηναντίδραση του Παύλου Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε «με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ».
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για χυδαίο και αγοραίο ύφος του πρώην υπουργού και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τον αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης