Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ECDC: Σε «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Κυρίαρχη η μετάλλαξη Omicron στην Ευρώπη

ECDC: Σε «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα - Κυρίαρχη η μετάλλαξη Omicron στην Ευρώπη

Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) κατέγραψε συνολικά 79 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Omicron στην ΕΕ, μέχρι στιγμής όλα είτε ασυμπτωματικά είτε ήπια.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας, όπως αυτή αποτυπώνεται στα νεότερα στοιχεία, που παρουσίασε σήμερα 2 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Ειδικότερα, όπως φαίνεται στον επικαιροποιημένο χάρτη που καταγράφεται ο δείκτης κρουσμάτων κορωνοιού, διαγνωστικών τεστ και θετικότητας, πλέον όλη η χώρα βρίσκεται σε «βαθύ κόκκινο».
Ίδια στοιχεία αποτυπώνονται και στον χάρτη με τον δείκτη αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό.
Όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, στο «πορτοκαλί», με ποσοστό από 1% έως 3,9%, βρίσκονται ολόκληρη η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, Θεσσαλία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία.
Στο «πράσινο», με ποσοστό κάτω από 1% θετικών κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκονται η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα νησιά του Ιονίου, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, το ECDC βάζει στο «κόκκινο» την Ευρώπη.
2021w47_covid19_eu_eea_subnational_combined_traffic-1.jpg

Παραλλαγή Omicron

Η παραλλαγή Omicron είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19, αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).
«Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ομικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ECDC.
rrr_1.jpg

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης