Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής 50 ετών είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και ο 80χρονος Μητροπολίτης μεταφέρθηκε άμεσα στον Ευαγγελισμό

Καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής 50 ετών είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και ο 80χρονος Μητροπολίτης μεταφέρθηκε άμεσα στον Ευαγγελισμό
Σύμφωνα με την καταγγελία, της ΠΟΕΔΗΝ, περισσότεροι από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ
Σχετικά Άρθρα

Σάλο έχει προκαλέσει η περίπτωση του Μητροπολίτη Κοσμά, ο οποίος -όταν χρειάστηκε- μεταφέρθηκε άμεσα στην Αθήνα από το Αγρίνιο προκειμένου να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες ασθενείς είναι σε λίστες αναμονής διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους.
Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στο ίδιο νοσοκομείο όπου αρχικά νοσηλεύτηκε ο 80χρονος Μητροπολίτης, νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ για πέντε ημέρες 50χρονος εμβολιασμένος, που περιμένει ακόμα για ένα κρεβάτι σε λίστα αναμονής. Μάλιστα, ο 50χρονος -οποίος δεν είναι και η μοναδική περίπτωση ασθενούς που αναμένει να βρεθεί κάποιο κρεβάτι σε ΜΕΘ- παρουσιάζει και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την καταγγελία, της ΠΟΕΔΗΝ, περισσότεροι από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. «Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κορωνοϊού μαζί με άλλους ασθενείς» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία «οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.
Κοιτάξτε όμως τη συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορωνοϊό εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.
Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.
Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορωνοϊού, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.
Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης