Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Hammond: Τα κρυπτονομίσματα θα προσφέρουν στη Μεγάλη Βρετανία πλεονέκτημα έναντι της ΕΕ

Hammond: Τα κρυπτονομίσματα θα προσφέρουν στη Μεγάλη Βρετανία πλεονέκτημα έναντι της ΕΕ
Σύμφωνα με τον Hammond, το blockchain θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του μελλοντικού συστήματος συναλλαγών

Τη χρήση κρυπτονομισμάτων για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της Μεγάλης Βρετανίας συστήνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας Philip Hammond.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του, digital assets όπως τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να δώσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα μοναδικό πλεονέκτημα έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών του στη μετά το Brexit εποχή.
Εκτίμησε δε ότι τόσο το bitcoin και όσο και τα altcoins θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται σε ολοένα περισσότερες οικονομίες τα χρόνια που θα έρθουν.
«Πιστεύω ότι αυτή η τάση δεν θα σταματήσει.
Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να διασφαλίσουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα βρεθεί σε καλή θέση».
Όπως τόνισε ο Hammond, δεν είναι συνετό να αγνοούνται τα κρυπτονομίσματα, από τη στιγμή που πολλές χώρες τα χρησιμοποιούν σε ευρύ βαθμό.
Σημείωσε δε ότι το Γιβραλτάρ έχει αναπτύξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που κατέστησε δυνατή την προσέλκυση εταιρειών που διατρίβουν στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.
Για παράδειγμα, το κινεζικό ανταλλακτήριο Huobi ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τις spot συναλλαγές του στο Γιβραλτάρ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Hammond, το blockchain θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του μελλοντικού συστήματος συναλλαγών.
Τον Οκτώβριο, ο Hammond είπε ότι οι αρχές πρέπει να αλλάξουν στάση, ώστε «οι εταιρείες να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης