Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μεικτά πρόσημα για το πετρέλαιο - Η αβεβαιότητα έδωσε τον τόνο διαπραγματεύσεις

Μεικτά πρόσημα για το πετρέλαιο - Η αβεβαιότητα έδωσε τον τόνο διαπραγματεύσεις
Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για τον μαύρο χρυσό

Μεικτά πρόσημα κατέγραψε το πετρέλαιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου για τις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση Brent και αμερικανικό αργό κατέγραψαν απώλειες.
Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για τον μαύρο χρυσό, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε επίπεδο πενθημέρου από το 2018.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 24 σεντς ή 0,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 66,26 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Ενδοσυνεδριακά, το WTI έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο στα 69,22 δολάρια.
Στην εβδομάδα, σημείωσε απώλειες 2,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 21 σεντς ή 0,3% την Παρασκευή και έκλεισε στα 69,88 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent έχασε 2,4%.
Η αβεβαιότητα έδωσε τον τόνο στις διαπραγματεύσεις αυτής της εβδομάδας.
Μπορεί ο OPEC+ να κατέληξε χθες σε συμφωνία για την τήρηση της υφιστάμενης πολιτικής για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα για τον Ιανουάριο, ωστόσο η αναφορά πως διατηρεί τεχνικά τη συνεδρίασή του "σε εξέλιξη" σημαίνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην αγορά με φόντο την απελεύθερωση αποθεμάτων αργού από τις ΗΠΑ και άλλους μεγάλους καταναλωτές πετρελαίου, αλλά και σε σχέση με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης