Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Υψηλοί αριθμοί διασωληνωμένων και θανάτων μέσα στα Χριστούγεννα - Αναμένεται μετά από 2 εβδομάδες σχετική σταθεροποίηση

Τζανάκης: Υψηλοί αριθμοί διασωληνωμένων και θανάτων μέσα στα Χριστούγεννα - Αναμένεται μετά από 2 εβδομάδες σχετική σταθεροποίηση
Σις Σέρρες, όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης, μαζί με άλλες κοντινές περιφέρειες είναι γύρω στις 3.200 νεκροί ανά εκατομμύριο σε όλη την πανδημία

«Δυστυχώς μέσα στα Χριστούγεννα θα πάμε με υψηλούς αριθμούς και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους», εκτίμησε ο Νίκος Τζανάκης, Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας.
«Θέλω να πιστεύω ότι το ταβάνι των διασωληνωμένων θα είναι το 750, και όχι πάνω από 800, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι μεταξύ 75 και 95… Θέλω να πιστεύω ότι στις πιο πολλές μέρες δε θα υπερβούμε τον τριψήφιο αριθμό», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τζανάκης.

Αποκλιμάκωση

Ήδη, όπως σημείωσε ο κ. Τζανάκης, αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε η επιπέδωση και η ελαφρά αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, «δηλαδή θα πάμε γύρω 500 με 600 κρούσματα κατά μέσο όρο λιγότερα από την προηγούμενη, ελπίζω αυτό να διατηρηθεί και να μην είναι κάτι πρόσκαιρο, τα μοντέλα δείχνουν ότι θα διατηρηθεί», όπως είπε.
Πρόσθεσε πως «αναμένεται μετά από 2 εβδομάδες σχετική σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση των θανάτων και των διασωληνωμένων».
Όπως ανέφερε, «αυτή τη στιγμή περνάμε την κορύφωση που είχαμε δυο εβδομάδες νωρίτερα λόγω της χρονοκαθυστέρησης (μολύνσεων, επώασης – τεστ)».

Τι συμβαίνει στις Σέρρες

Σε ό,τι αφορά τις Σέρρες, ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι μαζί με άλλες κοντινές περιφέρειες είναι γύρω στις 3.200 νεκροί ανά εκατομμύριο σε όλη την πανδημία.
«Δηλαδή 5 με 6 φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατομμύριο σε θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική ανά εκατομμύριο», εξήγησε και πρόσθεσε πως αυτό γίνεται «γιατί δεν εμβολιάζονται, είναι απλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης