Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το συνέδριο του SPD έδωσε το πράσινο φως και την Τετάρτη 8/12 ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

Γερμανία: Το συνέδριο του SPD έδωσε το πράσινο φως και την Τετάρτη 8/12 ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

Σχεδόν το 99% των συνέδρων του SPD είπαν «ναι» στην συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων

Έκτακτο συνέδριο συγκάλεσαν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες SPD σήμερα Σάββατο 4/12 με μοναδικό θέμα τη συμφωνία για τον σχηματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού που επιτεύχθηκε με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όμως το συνέδριο πραγματοποιήθηκε κυρίως ψηφιακά.
Μόνο τα μέλη του προεδρείου παραβρέθηκαν στην έδρα του κόμματος στο Βερολίνο.
Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι συμπρόεδροι του κόμματος Shaskia Esken και Norbert Walter-Borjans, όπως και ο υποψήφιος καγκελάριος Olaf Scholz.

Πολλά από τα αιτήματα των Σοσιαλδημοκρατών ικανοποιήθηκαν

Στις ομιλίες τους τόνισαν, ότι στη συμφωνία περιλαμβάνονται πολλά αιτήματα του κόμματος τους, για παράδειγμα αύξηση του ελάχιστου ωρομίσθιου στα 12 ευρώ, φρένο στα ενοίκια και στην τιμή ρεύματος, κατασκευή 400.000 διαμερισμάτων ετησίως, στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων και των οικογενειών.
Εκτός αυτού επεσήμαναν, ότι η συμφωνία καθορίζει ως τους βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής την προστασία του κλίματος και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Με μεγάλη πλειοψηφία 98,8% για την ακρίβεια, οι σύνεδροι υπερψήφισαν τη συμφωνία.

Θα πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένο, ότι πράσινο φως θα δώσουν τόσο το συνέδριο των Φιλελευθέρων την Κυριακή όσο και τα μέλη των Πρασίνων στο εσωκομματικό δημοψήφισμα που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελευθέροι θα υπογράψουν την ερχόμενη Τρίτη τη συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού.
Μια ημέρα αργότερα, την Τετάρτη, η βουλή θα εκλέξει τον Olaf Scholz καγκελάριο της Γερμανίας και θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης