Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέο σοκ… κατά των πιστοποιητικών εμβολίων – Μελέτη από την Ισπανία συμπεραίνει ότι δεν μειώνουν την μόλυνση από covid

Νέο σοκ… κατά των πιστοποιητικών εμβολίων – Μελέτη από την Ισπανία συμπεραίνει ότι δεν μειώνουν την μόλυνση από covid
Τα πιστοποιητικά εμβολίων δίνουν λάθος εντύπωση... είναι αναποτελεσματικά
Σχετικά Άρθρα

Μια έρευνα από ειδικούς επιστήμονες στην Ισπανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πιστοποιητικά εμβολίων δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης από τον COVID-19.
Οι λεπτομέρειες της μελέτης, που διεξήχθη από τη διαπεριφερειακή επιτροπή Covid της Ισπανίας, παρουσιάζεται στις εφημερίδες El Pais και στην Telegraph.
Εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το πρόγραμμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι ειδικοί επιστήμονες από την Ισπανία διαπίστωσαν ότι οι εντολές και υποχρεωτικότητες στους ανθρώπους να παρουσιάζουν αποδείξεις εμβολιασμού για να εισέλθουν σε χώρους όπως μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους «δεν μειώνει τα επίπεδα μετάδοσης».
«Στις ευρωπαϊκές χώρες όπου χρησιμοποιείται το σύστημα των πιστοποιητικών εμβολίων, τα κρούσματα αυξάνονται σημαντικά, αν και είναι αλήθεια ότι το επίπεδο εμβολιασμού τους είναι πολύ χαμηλότερο από ότι στην Ισπανία», αναφέρει η έκθεση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ισπανία δεν διαθέτει σύστημα πιστοποιητικών εμβολίων σε εθνικό επίπεδο, μόνο 8 από τις 17 περιφέρειες χρησιμοποιούν παρόμοιο σύστημα.

Τα πιστοποιητικά εμβολίων δίνουν λάθος εντύπωση

Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι τα συστήματα διαβατηρίων εμβολίων «συμβάλλουν στη λανθασμένη εντύπωση ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μολύνονται», ενώ στην πραγματικότητα «περίπου το 40% των εμβολιασμένων είναι ευαίσθητα στη μόλυνση και μεταδίδουν τη μόλυνση», αναφέρει η έκθεση.
Τα μόνα θετικά ενός τέτοιου συστήματος είναι ότι «προειδοποιεί τους ανθρώπους ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από την πανδημία και ενθαρρύνει τον εμβολιασμό μεταξύ των επιφυλακτικών».
Με άλλα λόγια, παρόλο που τα πιστοποιητικά εμβολίων δεν έχουν διακριτό αντίκτυπο για τον στόχο τους - τη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19 - καταφέρνουν να κρατούν τους ανθρώπους φοβισμένους και να συμμορφώνονται με τις εντολές της κάθε κυβέρνησης.

Και ίσως αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος.
«Τα ευρήματα είναι παρόμοια με τα στοιχεία που βρέθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου – ότι τα πιστοποιητικά εμβολίων θα μπορούσαν να αυξήσουν τα ποσοστά Covid στη Βρετανία», γράφει ο Ken Macon.
«Η κυβέρνηση στην Ουαλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε επίσης ότι, παρά την εισαγωγή των διαβατηρίων εμβολίων, δεν μπόρεσαν να βρουν καμία απόδειξη ότι ήταν αποτελεσματικά».
Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιβάλει συστήματα πιστοποιητικών εμβολιασμού που διαχωρίζουν τους εμβολιασμένους από τους ανεμβολίαστους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιλογή με αρνητικό test έχει αφαιρεθεί από τους ανεμβολίαστους, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι (που μεταδίδουν τον covid 19) έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν σε διάφορους χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης