Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Μόνο με διαγνωστικό τεστ η είσοδος στη χώρα – Αυστηρότερα μέτρα λόγω Omicron

Βρετανία: Μόνο με διαγνωστικό τεστ η είσοδος στη χώρα – Αυστηρότερα μέτρα λόγω Omicron
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό rapid test ή τεστ PCR για να μπορέσουν να εισέλθουν στη χώρα
Σχετικά Άρθρα

Oι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει πλέον να κάνουν τεστ Covid πριν από την αναχώρησή τους σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021.
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Sajid Javid , ανακοίνωσε ότι οι αυστηρότερες προϋποθέσεις θα τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2021.
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό rapid test ή τεστ PCR για να μπορέσουν να εισέλθουν στη χώρα.

Η κόκκινη λίστα

Προς το παρόν, οι ταξιδιώτες που προσγειώνονται στη Βρετανία τίθενται σε καραντίνα έως ότου προκύψει αρνητικό τεστ εντός δύο ημερών από την άφιξή τους.
Στο… στόχαστρο και η Νιγηρία
Η Νιγηρία θα προστεθεί από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στην κόκκινη λίστα των χωρών από τις οποίες οι ταξιδιώτες που φτάνουν σε βρετανικό έδαφος θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα 10 ημερών σε ξενοδοχείο, επιβεβαίωσε επίσης ο Javid .

Αύξηση κρουσμάτων από Νιγηρία

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας είπε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Omicron ήταν να «αγοράσει χρόνο» για να αξιολογήσει και να «θέσει προστατευτικά μέτρα», προσθέτοντας ότι «πάντα λέγαμε ότι θα ενεργούσαμε γρήγορα εάν το απαιτήσουν τα νέα δεδομένα. “.
Είπε συγκεκριμένα:
«Τις τελευταίες ημέρες μάθαμε για έναν σημαντικό αριθμό αυξανόμενων κρουσμάτων που συνδέονται με ταξίδια στη Νιγηρία.

Ενισχυτική δόση

«Υπάρχουν ήδη 27 κρούσματα στην Αγγλία και αυτά αυξάνεται και η Νιγηρία είναι τώρα δεύτερη χώρα πίσω από τη Νότια Αφρική όσον αφορά τα κρούσματα που συνδέονται με την Όμικρον».
Ο κ. Javid πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «ήταν σαφής στη δήλωσή της ότι θα αναλάβει δράση εάν κριθεί απαραίτητο», προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι εμβολιασμοί «είναι η πρώτη γραμμή άμυνάς μας».
Κάλεσε δε τους πολίτες να πραγματοποιήσουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 όταν κληθούν από το βρετανικό ΕΣΥ (ΝΗS).

Οι συμβουλές των επιστημόνων

Οι κινήσεις αυτές έρχονται κατόπιν πιέσεων κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας προς την κυβέρνηση της χώρας για αυστηροποίηση της πολιτικής της.
Την περασμένη εβδομάδα, το επιστημονικό συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, Sage, δήλωσε ότι τα τεστ πριν από την αναχώρηση για όσους φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν πολύτιμα, σύμφωνα με διαρροές που αποκάλυψε το BBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης