Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ): Καταστροφικό για την οικονομία ένα νέο lockdown – Κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών η κυβέρνηση

Le Maire (ΥΠΟΙΚ): Καταστροφικό για την οικονομία ένα νέο lockdown – Κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών η κυβέρνηση
Η γαλλική κυβέρνηση διαφοροποιείται από τη Γερμανία – Αισιοδοξία για την επίδραση της παραλλαγής Omicron στην οικονομική αναπτυξη
Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία αναμένεται να αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να αποφύγει τυχόν νέους υγειονομικούς περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του lockdown για ανεμβολίαστους, εν μέσω των αυξανόμενων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν νέους υγειονομικούς περιορισμούς», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Europe 1, στο Les Echos και στο CNews.
Σε αντίθεση με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, η κυβέρνηση δεν τάσσεται υπέρ του να καταστούν υποχρεωτικά τα εμβόλια, σημείωσε.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Αυστρία υιοθέτησε το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμούς – με έναρξη ισχύος το Φεβρουάριο- οπότε η δήλωση του Γάλλου υπουργού είναι ενδεικτική της διαστασης απόψεων επί του θέματος.

Επιχειρηματικό κλίμα 

Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε την ιδέα ενός νέου lockdown, σημειώνοντας ότι αυτό θα έβλαπτε το επιχειρηματικό κλίμα με επώδυνες συνέπειες στην οικονομία και και ιδιαίτερα εν λιψει των αγορών την περίοδο των Χριστουγέννων όπου πολλές επιχειρήσεις πραγματοποιούν σημαντικό μέρος του ετήσιου τζίρου τους.
Τα εστιατόρια και ο κλάδος της φιλοξενίας είναι μεταξύ των τομέων που πλήττονται από το τελευταίο κύμα της πανδημίας επειδή ακυρώνονται δημόσιες εκδηλώσεις, σημείωσε ο Le Maire, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα τους στηρίξει οικονομικά.
«Η παραλλαγή Omicron, με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν θα έχει αντίκτυπο στη γαλλική ανάπτυξη», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης