Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στήριξη από ΑΕΠ και ξένες αγορές περιμένουν οι αναλυτές – ΑΔΜΗΕ και Lamda στο επίκεντρο

ΧΑ: Στήριξη από ΑΕΠ και ξένες αγορές περιμένουν οι αναλυτές – ΑΔΜΗΕ και Lamda στο επίκεντρο
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους κίνηση λόγω της άμβλυνσης των ανησυχιών αναφορικά με τη μετάλλαξη Omicron
Σχετικά Άρθρα

Η ανώτερη των εκτιμήσεων πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο και το καλό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού αναμένεται από τους αναλυτές να προσφέρει στήριξη στην εγχώρια αγορά.
Η δημοσίευση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης από ΑΔΜΗΕ και Lamda θα βάλουν στο επίκεντρο τις δύο μετοχές, ενώ σημειώνεται πως η Lamda έχει προγραμματίσει για σήμερα νέα παρουσίαση για το project του Ελληνικού.
Σήμερα, ξεκινάει η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου των 120 εκατ. ευρώ επταετούς διάρκειας της Noval Property.
Η απόδοση του ομολόγου είναι 2,65% και η έκδοση καλύφθηκε 2,8 φορές.

Euroxx
Περιμένουμε πως η ανώτερη των εκτιμήσεων πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο θα προσφέρει στήριξη και μαζί με την τάση των αγορών του εξωτερικού θα δώσουν κατεύθυνση.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίσουν ανοδικά λόγω της άμβλυνσης των ανησυχιών αναφορικά με τη μετάλλαξη Omicron και της αισιοδοξίας για τις πολιτικές ενέργειες της Κίνας να τονώσει την ανάπτυξη.

Beta
Η θετική ψυχολογία στις μεγαλύτερες αγορές θα προσφέρει δυνατότητα αντίδρασης στη σημερινή συνεδρίαση.
Lamda και ΑΔΜΗΕ θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 867 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 867 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 890 μονάδες.
Οι Lamda Development και ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα 3ου τριμήνου.

Depolas
Tο εκτιμώμενο εύρος τιμών για την εβδομάδα που τρέχει οριοθετείτε στην περιοχή των 860-910 μονάδων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την επόμενη Παρασκευή εκπνέουν τα παράγωγα συμβόλαια τριμήνου και η μετακύλιση των θέσεων ενδεχομένως να οδηγήσει σε μεγαλύτερες διακυμάνσεις.
Σήμερα, ανακοινώνεται η τελευταία μέτρηση του ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης, αν και πιθανότατα να μην υπάρχουν εκπλήξεις σε σχέση με τις εκτιμήσεις της προηγούμενης μέτρησης.
Τέλος, θετικά κινούνται και οι αγορές της Κίνας εν μέσω καλύτερων μεγεθών για τις εξαγωγές του Νοεμβρίου, αλλά και την ανακοίνωση της Κεντρικής τράπεζας για μείωση του reserve ratio για τον τραπεζικό κλάδο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης