Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στόχος του ΠΣΣΑΣ η πολυφωνία των σωματείων στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Στόχος του ΠΣΣΑΣ η πολυφωνία των σωματείων στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση
Στις 15 Δεκ. ανακοινώνει αλλαγές στο καταστατικό και το νέο του όνομα

Ο ΠΣΣΑΣ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, την 15/12/2021 & ώρες 16:00-18:30, με σκοπό την ανακοίνωση των αλλαγών του Καταστατικού του, το νέο όνομα του Συνδέσμου.

16 Απριλίου 1986

Η ιδρυτική πράξη του ΠΣΣΑΣ υπεγράφη στις 16.4.1986 από είκοσι πέντε στελέχη της αγοράς.
Η ίδρυσή του έγινε επιτακτική και αναγκαία, αφού λίγους μήνες πριν - την 25.10.1985 – είχε δημοσιευθεί ο νόμος 1569/1985, με τον οποίο για πρώτη φορά αναγνωρίσθηκε το επάγγελμα του Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων, λαμβάνοντας νομική υπόσταση.
Ουσιαστικά δόθηκε υπόσταση στο επάγγελμα αναγνωρίζοντας τίτλους όπως διευθυντής υποκαταστήματος, managers κτλ.

Με νέο όνομα από τις 15 Δεκεμβρίου

Έχοντας τώρα διανύσει μία ιστορική πορεία 35 ετών (1986-2021) ο ΠΣΣΑΣ συνεχίζει τη διαδρομή του βάζοντας γερά θεμέλια για τα επόμενα 35 χρόνια.
Προχωράει σε μία νέα εποχή με στόχο την ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Αγοράς, συνεργαζόμενος με Ασφαλιστικές Εταιρείες, Σωματεία, Επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα, Εποπτικές Αρχές και εν γένει με όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές.
Στόχος του συνδέσμου η διαφύλαξη και προαγωγή των επαγγελματικών οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών και η αύξηση των ασφαλιστικών εργασιών μέσα από μία ανάπτυξη του ανθρωπίνου δυναμικού
Αξίζει να σημειωθεί, πρόσφατα ο ΠΣΣΑΣ χαιρέτισε την παρέμβαση του ΕΕΑ στην επίλυση της διεξαγωγής Γ.Σ και αρχαιρεσιών των σωματείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όπου για πρώτη φορά, μεταξύ των Νομικών Προσώπων/Σωματείων, αναφέρονται και οι επαγγελματικές οργανώσεις του ν.1712/1987, Νόμος με βάση τον οποίο έχει συσταθεί και λειτουργεί ο ΠΣΣΑΣ αλλά και όλα τα Σωματεία των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. μη αναφορά, σε προηγούμενους Νόμους και Υπουργικές Αποφάσεις, με παρόμοιες ρυθμίσεις των επαγγελματικών αυτών οργανώσεων του ν. 1712/1987, είχε δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην νόμιμη λειτουργία τους και οι Διοικήσεις τους είχαν προβεί σε ενέργειες προς τις Αρχές και κυρίως προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ενωτικό το μήνυμα του προέδρου Ιωάννη Τοζακίδη

Ο πρόεδρος του ΠΣΣΑ πολλάκις έχει απευθύνει ενωτικό μήνυμα προς όλα τα ασφαλιστικά σωματεία, αναγνωρίζοντας ότι η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται σε κομβικό σημείο και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για αλλαγές.
Στόχος του μεταξύ άλλων η πολυφωνία από όλα τα σωματεία που λειτουργούν στην Ελλάδα όχι μόνο με σφραγίδα αλλά με πραγματική υπόσταση.
Η αλλαγή του καταστατικού έχει υποστηρίξει στόχο έχει την ανάπτυξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης