Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία – Στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ έκαναν κρυφό πάρτι εν μέσω lockdown

Βρετανία – Στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ έκαναν κρυφό πάρτι εν μέσω lockdown
Ο επικεφαλής των Εργατικών Kir Starmer επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση για την «ντροπιαστική» της συμπεριφορά

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ να κάνει πλάκα σχετικά με τη διοργάνωση μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής το 2020, όταν απαγορεύονταν οι συναθροίσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό του κοροναϊού.
Το βίντεο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του ITV News δείχνει την Alegra Straton, τότε εκπρόσωπο Τύπου του πρωθυπουργού, Boris Johnson, να κάνει πρόβα τις απαντήσεις που θα έδινε σε μια συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου του 2020.
Κανείς δημοσιογράφος δεν είναι παρών, όμως στο βίντεο εμφανίζεται ο Ed Oldfield, ειδικός σύμβουλος του Τζόνσον καθώς και ακόμη ένας συνεργάτης τους.
Η Straton κάνοντας πλάκα δηλώνει: «Το φανταστικό πάρτι ήταν μια επαγγελματική συνάντηση, δεν τηρούνταν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».
Την εποχή εκείνη στο Λονδίνο ίσχυαν αυστηροί περιορισμοί λόγω της υγειονομικής κρίσης και απαγορεύονταν οι συναθροίσεις περισσότερων από δύο ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.
Στο βίντεο η Straton απαντά γελώντας σε ερωτήσεις συναδέλφων της που προσποιούνται τους δημοσιογράφους
Ο Όλντφινλτ τη ρωτά σχετικά με τις αναφορές για ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ «την Παρασκευή το βράδυ». Η Straton του απαντά: «Πήγα σπίτι μου» και μετά κάνει μια παύση. «Ο πρωθυπουργός θα ενέκρινε τη διοργάνωση ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι;», συνεχίζει ο Oldfield, με τη Στράτον να τον ρωτά: «ποια είναι η απάντηση;».
Ένας άλλος σύμβουλος του Johnson ακούγεται να λέει: «Δεν ήταν πάρτι, ήπιαμε κρασί και φάγαμε τυρί», κάνοντας τη Στράτον να γελάσει και να αναρωτηθεί «το κρασί και το τυρί επιτρέπονται;».
Η Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε στο βίντεο τονίζοντας ότι «δεν πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι κανόνες για την covid-19 ακολουθούνται πάντα».
Πηγή που έχει μιλήσει στο BBC επιβεβαίωσε ωστόσο ότι όντως πραγματοποιήθηκε ένα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ στις 18 Δεκεμβρίου 2020, παρουσία «αρκετών δεκάδων» ανθρώπων.
Ο επικεφαλής των Εργατικών Kir Starmer επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση για την «ντροπιαστική» της συμπεριφορά.
«Οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα τηρούσαν τους κανόνες ακόμη και όταν ήταν αναγκασμένοι να είναι μακριά από τους αγαπημένους τους. Έχουν το δικαίωμα να αναμένουν ότι η κυβέρνηση πράττει το ίδιο. Το να ψεύδεται και να γελά κανείς με αυτά τα ψέματα είναι επονείδιστο», τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης