Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Visa λανσάρει συμβουλευτικές υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων για τράπεζες

Η Visa λανσάρει συμβουλευτικές υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων για τράπεζες
Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τη Visa, το 18% των παγκόσμιων συμμετεχόντων αποκάλυψε ότι είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν σε μια τράπεζα που θα προσφέρει προϊόντα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους

Ο γίγαντας πληρωμών Visa έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια συμβουλευτική πρακτική για τα κρυπτονομίσματα, με στόχο να βοηθήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να τα αφομοιώσουν στις υπηρεσίες τους.
Ο επικεφαλής του τμήματος κρυπτονομισμάτων της Visa, ο Cuy Sheffield, δήλωσε στον ιστότοπο CoinDesk: «Πιστεύουμε ότι η Visa θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο για να γεφυρώσει τράπεζες με το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Κάθε τράπεζα πρέπει να έχει μια κρυπτο-στρατηγική».
Η συμβουλευτική ομάδα κρυπτονομισμάτων θα συνεργαστεί με την ομάδα συμβούλων και ανάλυσης της εταιρείας, ώστε να βοηθήσουν τις τράπεζες να διαμορφώσουν αντίστοιχες στρατηγικές, όπως επίσης και τις δικές τους τραπεζικές κρύπτο-ομάδες.
Ο Sheffield υποστηρίζει ότι υπήρξε ένα σημείο καμπής τους τελευταίους εννέα μήνες, κατά το οποίο οι τράπεζες άρχισαν να αναγνωρίζουν ότι οι καταναλωτές τους θέλουν πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα.
Παράλληλα, επιθυμούν να καταλάβουν καλύτερα τη νέα αυτήν τεχνολογία και τον αποκεντρωμένο κόσμο.
Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τη Visa, το 18% των παγκόσμιων συμμετεχόντων αποκάλυψε ότι είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν σε μια τράπεζα που θα προσφέρει προϊόντα που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.
Στις αναδυόμενες αγορές, το ποσοστό αυτό ανέρχονταν στο 24%.
Και για τους καταναλωτές που διαθέτουν ήδη κρυπτονομίσματα, η μελέτη της Visa διαπίστωσε ότι σχεδόν το 40% των συμμετεχόντων εξέφρασαν την προθυμία τους να αλλάξουν τις τράπεζές τους σε αυτές που προσφέρουν κρύπτο-προϊόντα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης