Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mevlut Cavusoglu: Η μόνη κατοχή στην Κύπρο έγινε το 1963

Mevlut Cavusoglu: Η μόνη κατοχή στην Κύπρο έγινε το 1963
Σε ομιλία του σε Υπουργική Συνάντηση του ΟΗΕ για την διατήρηση της ειρήνης, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι για την επιτυχία των δραστηριοτήτων της διατήρησης της ειρήνης από τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται η συμφωνία όλων, και αυτό ισχύει και για την Κύπρο

Η μόνη κατοχή στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε το 1963, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu, λέγοντας ότι από τότε η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών εγκαταστάθηκε στο νησί.

Σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης σε Υπουργική Συνάντηση του ΟΗΕ για την διατήρηση της ειρήνης που συνδιοργανώνεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της νοτίου Κορέας, ο Τούρκος υπουργός είπε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι για την επιτυχία των δραστηριοτήτων της διατήρησης της ειρήνης από τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται η συμφωνία όλων, και αυτό ισχύει και για την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι και ο τέως Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki Mun το ανέφερε στην ομιλία του για το Κυπριακό. «Θέλω να τονίσω ότι για τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο ΟΗΕ πρέπει να λάβει την έγκριση και της τ/κ πλευράς. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η μόνη κατοχή στο νησί πραγματοποιήθηκε το 1963, κι αυτό άνοιξε τον δρόμο για να εγκατασταθεί το 1964 στο νησί η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ» υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης