Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Ισχυρή συσχέτιση των μεταλλάξεων της Covid με τα ποσοστά εμβολιασμού

Έρευνα: Ισχυρή συσχέτιση των μεταλλάξεων της Covid με τα ποσοστά εμβολιασμού
Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι, σε ό,τι αφορά τον SARS-CoV-2, ευνοούνται μεταλλάξεις που ενισχύουν τη μολυσματικότητα του ιού

Ισχυρή συσχέτιση παρουσιάζουν τα εμβόλια με τις παραλλαγές της Covid, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Σύμφωνα με τον δρα Robert Malone, «η σημασία κατανόησης της εξέλιξης του SARS-CoV-2 δεν μπορεί να παραβλεφθεί.
Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι, σε ό,τι αφορά τον SARS-CoV-2, ευνοούνται μεταλλάξεις που ενισχύουν τη μολυσματικότητα του ιού.
Εδώ, αποδεικνύουμε ότι οι μεταλλάξεις που έχουν προκύψει από εμβολιασμένους είναι ανθεκτικές στα αντισώματα και παρέχουν έναν νέο μηχανισμό ιικής εξέλιξης.
Συγκεκριμένα, η ανθεκτική στο εμβόλιο μετάλλαξη Y449S που εμφανίστηκε στις συν-μεταλλαγές Y449S και N501Y έχει μειωμένη μολυσματικότητα σε σύγκριση με αυτή του αρχικού SARS-CoV-2, αλλά μπορεί να διαταράξει τα υπάρχοντα αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό.
Παρακολουθώντας την εξελικτική τροχιά των μεταλλάξεων σε περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια γονιδιώματα SARS-CoV-2, αποκαλύπτουμε ότι η εμφάνιση και η συχνότητα των ανθεκτικών στα εμβόλια μεταλλάξεων συσχετίζονται με τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη και την Αμερική.
Ως εκ τούτου, η ανακάλυψη εμβολίων θα γίνουν κυρίαρχος μηχανισμός εξέλιξης του SARS-CoV-2.
Η μελέτη μας ρίχνει φως στην εξέλιξη και μετάδοση του SARS-CoV-2 και επιτρέπει τον σχεδιασμό των εμβολίων και των φαρμάκων για αντισώματα επόμενης γενιάς, ανθεκτικά σε μεταλλάξεις».

 

Όπως προειδοποιούσαν λοιπόν οι γιατροί πολύ πριν αναπτυχθεί η Covid-19 στη Wuhan της Κίνας, τα εμβόλια δεν εξαλείφουν την ασθένεια, αντίθετα τείνουν να κάνουν τους ιούς πιο ανθεκτικούς.
Τα εμβόλια για ασθένειες όπως η πολιομυελίτιδα και η ευλογιά ήταν επιτυχημένα.
Σταμάτησαν τις αρρώστειες, διαμορφώνοντας μια κατάσταση όπου η ανοσία της αγέλης ήταν σε θέση να προστατεύσει όσους δεν είχαν εμβολιαστεί.
Τα «εμβόλια» της Covid-19, όμως, είναι διαφορετικά.
Δεν σταματούν την ασθένεια.
Δεν την επιβραδύνουν.
Όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τη νόσο από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι δεν έχουν λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τη νόσο από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ουσιαστικά τα «εμβόλια» είναι στην πραγματικότητα θεραπείες.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορούν να μετριάσουν τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η ασθένεια στο σώμα μόλις μολυνθεί, αλλά δεν προστατεύουν τους ανθρώπους από το να μολυνθούν ή να μολύνουν άλλους.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης