Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ευχαριστώ που βρήκατε αστεία τα ερωτήματα που σας θέσαμε κύριε Πρωθυπουργέ!

Ευχαριστώ που βρήκατε αστεία τα ερωτήματα που σας θέσαμε κύριε Πρωθυπουργέ!
Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι παρόν στο δημόσιο βίο για πολλές δεκαετίες και ότι κάνει έχουν αντίκτυπο στο δημόσιο βίο
Σχετικά Άρθρα

Η πώληση της πατρικής κατοικίας του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα από τα παιδιά Ντόρα, Κατερίνα , Αλεξάνδρα και Κυριάκο, όπως διάβασα σε ρεπορτάζ του συναδέλφου Σταύρου Γριμάνη στο Πρώτο Θέμα και αναδημοσιεύεται σε αρκετές ιστοσελίδες και πιθανότατα και σε εφημερίδες.
Η είδηση η οποία μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού, θα ήταν σκόπιμο με την επιστροφή του από το Σότσι, βέβαια αν το θεωρεί χρήσιμο να δώσει κάποιες περισσότερες πληροφορίες.
Δεν πρόκειται για σκάνδαλο αυτό είναι σαφές από τις ελάχιστες πληροφορίες που διαθέτουμε αλλά από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δικαιώματα στο σπίτι ως κληρονόμος, θα έπρεπε να είχε προλάβει το ρεπορτάζ και το πρωθυπουργικό γραφείο να έδινε πρώτο τη σημαντική εξέλιξη διότι στην παρούσα φάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός.
Μέχρι τώρα και με δεδομένο ότι τα ρεπορτάζ είναι έγκυρα, δεν καλύπτονται οι όροι της διαφάνειας για ένα πρωθυπουργό που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας που αποφασίζει για το μέλλον της χώρας και τις τύχες των 11 εκατομμυρίων πολιτών.
Τα θέματα που προκύπτουν είναι πολλά και κρίσιμα.
Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι παρόν στο δημόσιο βίο για πολλές δεκαετίες και ότι κάνει έχουν αντίκτυπο στο δημόσιο βίο.
Είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε ερωτηματα που συνδέονται άμεσα με την άσκηση της εξουσίας καθώς ο ρόλος του πρωθυπουργού ταυτίζεται με τη διαχείριση της προσωπικής περιουσίας που κατέχει (αν κατέχει).
Βέβαια υπάρχουν πιο κατάλληλοι από εμάς και αναμένω την κατάλληλη στιγμή μια παρέμβαση για τον χειρισμό της υπόθεσης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο , ο οποίος δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις.
Με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτουμε θα αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε με νόμο στη Βουλή το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ και τέθηκε σε ισχύ από την 1 Οκτωβρίου 2021.
Το μέτρο κρίθηκε ευνοϊκό διότι κάθε γονιός μπορεί να μεταφέρει στα παιδιά του περιουσιακά στοιχεία χωρίς να πληρώσει φόρο στο κράτος.

Ενδιάμεσα ερωτήματα:

Η πώληση του ακινήτου ήρθε στο οικογενειακό τραπέζι μετά την 1η Οκτωβρίου που εφαρμόστηκε η νέα φορολογική διάταξη;
Η εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών από τις 2 Ιανουαρίου 2022 πότε αποφασίστηκε;
Οι δημοσιογράφοι του υπουργείου Οικονομικών γνωρίζουν ότι υπήρξε παράταση ενός έτους για την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών (θα είναι αυθαιρεσία να συνδεθεί με την πώληση του ακινήτου)
Η παράταση των αντικειμενικών αξιών έχει σχέση με την αγοραπωλησία του ακινήτου και το μικρότερο φορολογικό έσοδο για το Δημόσιο αφού ο φόρος καταβάλλεται από τον αγοραστή ή τίθεται προς διαπραγμάτευση για τα δύο μέρη σύμφωνα με την αγορά;
Οι πολίτες που δεν βρήκαν μέχρι σήμερα αγοραστή είναι σε θέση να ζητήσουν παράταση κατά 12 μήνες στην εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών ;

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό:

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όταν ψήφισε το ευεργετικό μέτρο των 800.000 ευρώ γνώριζε ότι κληρονόμοι του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πωλούσαν το ακίνητο και το θετικό μέτρο θα συμπεριελάμβανε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό;

Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι η συγκεκριμένη διάταξη απαλλάσσει τον δικαιούχο από φόρο 36.000 ευρώ όταν παραχωρήσει στα παιδιά του χρήματα και περιουσία αντίστοιχης αξίας.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό:

Τέθηκε το ερώτημα το ακίνητο να πουληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο διότι αποτελεί πλέον ιστορικό στοιχείο για τα κρίσιμα γεγονότα του 1989 -1990 διότι σε αυτό το σπίτι συμφωνήθηκε η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου με τη συμμετοχή του Χαρίλαου Φλωράκη και του Λεωνίδα Κύρκου ενώ παρέμειναν στην ιστορία τα ντολμαδάκια της αείμνηστης Μαρίκας Μητσοτάκη.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό;

Μήπως πρέπει να εφαρμοστεί για μία μέρα ο φόρος υπεραξίας από την πώληση ακινήτου έτσι ώστε να προκύψει φόρος για τους απογόνους της πολιτικής οικογένειας Μητσοτάκη και ο γιός του και νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει το καλό παράδειγμα για την πληρωμή του φόρου υπεραξίας.
Διότι αν εφαρμοστεί την επόμενη χρονιά να μας το πείτε να πουλήσουμε τώρα τα πατρικά μας στους Πακιστανούς εργάτες που σήμερα διαμένουν σε καλύβες;
Ευχαριστούμε που βρήκατε αστεία τα ερωτήματά μας κύριε πρωθυπουργέ και προστατεύσατε το θεσμό του πρωθυπουργού με τη σιωπή σας ή με τις σχετικές απαντήσεις στη πώληση του πατρικού σας ή πιο σωστά της μητέρας σας.
Ελπίζω οι αναγνώστες του άρθρου να μην παρασυρθούν και βάλουν στο μυαλό τους να βρουν έναν πρωθυπουργό με χρέη για να σβήσει και τα δικά τους (μας).

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheobankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης