Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «υβριδική ανοσία» προσφέρει καλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό - Δεν είναι όλα τα αντισώματα ίδια

Η «υβριδική ανοσία» προσφέρει καλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό - Δεν είναι όλα τα αντισώματα ίδια
Τι ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί, όσους νόσησαν και όσους τούς έτυχε ο... συνδυασμός
Σχετικά Άρθρα
Οι άνθρωποι που έχουν τόσο αρρωστήσει από κορωνοϊό όσο και εμβολιαστεί, στη συνέχεια έχουν καλύτερης ποιότητας αντισώματα έναντι των νεότερων παραλλαγών που προκαλούν Covid-19 και έτσι έχουν πιο αποτελεσματική προστασία έναντι όσων έχουν μόνο είτε εμβολιαστεί είτε μολυνθεί από τον ιό, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ανοσολόγο δρ. Otto Yiang της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό mBio της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, επεσήμαναν ότι «δεν είναι όλα τα αντισώματα ίδια».
Για παράδειγμα, όσοι αρρώστησαν στην αρχή της πανδημίας και ανέπτυξαν αντισώματα στη συνέχεια ή όσοι έκαναν προ μηνών κάποιο εμβόλιο, μπορεί σήμερα ο οργανισμός τους να μην είναι ικανός να αποτρέψει μία λοίμωξη από ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού, όπως π.χ. η παραλλαγή Omicron.
Εκείνοι, όμως, που έχουν «υβριδική» ανοσία, επειδή στο παρελθόν και νόσησαν και εμβολιάστηκαν, συγκριτικά βρίσκονται σε καλύτερη θέση.
«Όχι μόνο η ποσότητα των αντισωμάτων αλλά και η ποιότητά τους μπορεί να βελτιωθεί με το πέρασμα του χρόνου», δήλωσε ο Yiang.
Όπως ανέφερε, καθώς η πανδημία εξελίσσεται και νέες παραλλαγές του κορωνοϊού αναδύονται, τα αντισώματα που έχει κάποιος από παλαιότερη λοίμωξη πιθανώς δεν τον προστατεύουν επαρκώς έναντι μίας νεότερης παραλλαγής του ιού.
Η νέα μελέτη, η οποία ανέλυσε δείγματα αίματος ανθρώπων που είχαν νοσήσει στο παρελθόν με Covid-19 (πριν τον Μάιο του 2020), επιβεβαίωσε ότι τα αντισώματά τους έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα έναντι των κατοπινών παραλλαγών.
Όταν, όμως, αυτοί οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν μετά από ένα χρόνο, τα αντισώματά τους είχαν πλέον καλύτερη ποιότητα και ήταν εξίσου αποτελεσματικά και έναντι των πιο πρόσφατων στελεχών του κορωνοϊού.
«Είχαμε προβλέψει ότι τα αντισώματα θα συνέχιζαν να εξελίσσονται και να γίνονται καλύτερα μετά από πολλαπλές εκθέσεις στον ιό, αλλά δεν περιμέναμε αυτό να συμβεί τόσο γρήγορα», τόνισε ο Yiang.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης