Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Kέρδη για το πετρέλαιο: Άνοδος +0,4% για το Brent, στα 75,76 δολάρια το βαρέλι

Kέρδη για το πετρέλαιο: Άνοδος +0,4% για το Brent, στα 75,76 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 31 σεντς ή 0,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 72,36 δολάρια το βαρέλι

Kέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, καθώς ο μαύρος χρυσός βρήκε στήριξη σειρά ειδήσεων που δείχνουν ότι η παραλλαγή Omicron μπορεί να μη διαταράξει τις οικονομίες σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο ανησυχεί η αγορά.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 31 σεντς ή 0,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 72,36 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 32 σεντς ή 0,4% και έκλεισε στα 75,76 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώντας κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα μιας "αρχικής εργαστηριακής μελέτης", που ανακοίνωσαν οι Pfizer και BioNTech σήμερα, έδειξαν πως το εμβόλιό τους κατά της covid-19 εξουδετερώνει τη μετάλλαξη Όμικρον μετά από τρεις δόσεις ή τις δύο δόσεις και την ενισχυτική.
Τα συμπεράσματα των Pfizer και BioNTech επιβεβαίωσαν σε γενικές γραμμές την προκαταρκτική μελέτη του Africa Health Research Institute στη Νότια Αφρική. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου ανακοίνωσαν χθες ότι η Όμικρον μπορεί να διαφεύγει μερικώς από την προστασία που προσφέρουν οι δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer - BioNTech, προσθέτοντας ότι μια τρίτη δόση είναι πιθανό να συμβάλει στην αντιμετώπιση του ιδιαίτερα μεταλλαγμένου στελέχους.
Στο μεταξύ, χθες η GlaxoSmithKline ανακοίνωσε ότι η θεραπεία αντισωμάτων κατά της Covid-19 που έχει αναπτύξει με την αμερικανική Vir Biotechnology είναι αποτελεσματική κατά όλων των μεταλλάξεων του νέου στελέχους Όμικρον, σύμφωνα με τις τελευταίες προκλινικές μελέτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης