Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξοι οι Νορβηγοί επιστήμονες: Τέλος η πανδημία; Η Omicron αποτελεί το καλύτερο σενάριο για την φυσική ανοσία

Αισιόδοξοι οι Νορβηγοί επιστήμονες: Τέλος η πανδημία; Η Omicron αποτελεί το καλύτερο σενάριο για την φυσική ανοσία
Σύμφωνα με τον Richard Friedland, διευθύνοντα σύμβουλο της Netcare Ltd., η παραλλαγή Omicron είναι «πολύ μεταδοτική, αλλά δεν προκαλεί σοβαρή ασθένεια»
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν Νορβηγοί επιστήμονες αναφορικά με την νέα παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού.
Οι ειδικοί του COVID στη Νορβηγία αναφέρουν σχετικά ότι η Omicron που είναι εξαιρετικά μεταδοτική αλλά με «ηπιότερα» συμπτώματα θα μπορούσε να αποδειχθεί το «καλύτερο σενάριο», επειδή θα ενίσχυε τη «φυσική ανοσία» και θα έφερνε το τέλος της πανδημίας πιο κοντά.
Ο επιδημιολόγος της χώρας Frode Forland αναφέρθηκε στο θέμα μετά τις ειδήσεις για το μεγαλύτερο ξέσπασμα του Omicron που σημειώθηκε σε χριστουγεννιάτικο πάρτι στο Όσλο.
«Έως και 120 άτομα που παρακολούθησαν το Louise Restaurant and Bar το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου έχουν πλέον βγει θετικοί στον κορωνοϊό, περίπου οι μισοί από τους οποίους βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή», αναφέρει. η Telegraph .

Κανένα σοβαρό περιστατικό 

Ο γιατρός λοιμωξιολογίας του Όσλο, Tine Ravlo, αποκάλυψε: «Έχουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο, κόπωση, αλλά προς το παρόν κανένας από αυτούς δεν έχει αρρωστήσει σοβαρά και κανένας από αυτούς δεν έχει νοσηλευτεί στο νοσοκομείο».
Αυτά είναι θετικά νέα σύμφωνα με τον Forland, επειδή υποδηλώνουν ξεκάθαρα ότι η παραλλαγή «θα ήταν και πολύ ήπια  παρά τη μεταδοτικότητα της».
«Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο. Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο που μπορούμε να έχουμε» , είπε.
«Όπως γίνεται αντιληπτό, περισσότεροι άνθρωποι θα κολλήσουν και θα αποκτήσουν φυσική ανοσία».
«Μπορεί τώρα να έχει αναπαραχθεί και να έχει μεταλλαχθεί τόσες πολλές φορές που αυτή είναι η βέλτιστη θέση του ιού, να εξαπλωθεί ευρέως και να μην σκοτωθούν οι ξενιστές», πρόσθεσε ο Φόρλαντ.
«Αυτό έχουμε δει με άλλες ασθένειες εκ των προτέρων. Και φυσικά, μετά περνάει περισσότερο σαν ενδημική φάση» , κατέληξε.
Η θέση των ειδικών στη Νορβηγία αντικατοπτρίζεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του μεγαλύτερου ιδιωτικού δικτύου υγειονομικής περίθαλψης της Νότιας Αφρικής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η παραλλαγή Omicron είναι «τόσο ήπια» που «μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος του COVID-19».
Σύμφωνα με τον Richard Friedland, διευθύνοντα σύμβουλο της Netcare Ltd., η παραλλαγή Omicron είναι «πολύ μεταδοτική, αλλά δεν προκαλεί σοβαρή ασθένεια. Αυτό συνέβη με την ισπανική γρίπη».
«Επομένως, στην πραγματικότητα πιστεύω ότι αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος του Covid-19» , πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης