
Η χορήγηση ενισχυτικών δόσεων μετατέθηκε νωρίτερα και οι πολίτες θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο τέσσερις μήνες αφότου έκαναν τη δεύτερη δόση τους
Η Μάλτα θα επιστρέψει στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους από το Σάββατο, έγινε σήμερα γνωστό από τον υπουργό Υγείας.
Το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μεγάλης αύξησης στα κρούσματα COVID-19, αν και το νησί της Μεσογείου δεν έχει προς το παρόν καταγράψει κρούσματα της παραλλαγής Omicron.
"Έχουμε δει ότι οι μάσκες, όπως και οι αναμνηστικές δόσεις, είναι αποτελεσματικές στην αποτροπή του ιού, περιλαμβανομένης της παραλλαγής Omicron", είπε ο Μαλτέζος υπουργός Υγείας σε δημοσιογράφους.
Μάλτα: Στους τέσσερις μήνες η αναμνηστική δόση
Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα ξεκινήσουν να κάνουν τα εμβόλιά τους από την Τρίτη.
Η Μάλτα κατέγραψε 81 κρούσματα COVID-19 σήμερα, με 26 ασθενείς να χρήζουν νοσηλείας.
Όπως τόνισε ο Φερν, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εισάγει επιπλέον περιοριστικά μέτρα, εφόσον όλοι επιδεικνύουν υπευθυνότητα.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών