Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολύς πανικός αλλά κανείς θάνατος από Omicron – Ακραία τρομοκράτηση στην Αυστρία και ταπείνωση παιδιών στην Γερμανία

Πολύς πανικός αλλά κανείς θάνατος από Omicron – Ακραία τρομοκράτηση στην Αυστρία και ταπείνωση παιδιών στην Γερμανία
Οι μαθητές στη Γερμανία υπόκεινται σε τελετουργική ταπείνωση, καθώς αναγκάζονται να αποκαλύπτουν εάν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί μπροστά στην τάξη τους σε καθημερινή βάση
Σχετικά Άρθρα

Μέχρι τώρα η μετάλλαξη Omicron έχει εμφανιστεί σε πλήθος κρατών, κατά βάση χτυπάει τους εμβολιασμένους, όπως αποδεικνύεται και στην περίπτωση των ΗΠΑ αλλά και σε ανεμβολίαστους… ωστόσο έως σήμερα και παρά τον πανικό δεν έχει πεθάνει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη… τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Η Omicron απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά δεν έχει σκοτώσει ακόμη κανένα άνθρωπο στις ΗΠΑ.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τα CDC στις ΗΠΑ αποκάλυψαν «δεν υπήρξαν θάνατοι που να σχετίζονται με την παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron στη χώρα μέχρι στιγμής».
Επιπλέον, μόνο μία από τις 43 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη.
Ο οργανισμός υγείας αποκάλυψε επίσης ότι «πολλές από τις πρώτες αναφερθείσες περιπτώσεις μόλυνσης από παραλλαγή Omicron φαίνεται να είναι ήπιες», ένα συμπέρασμα εξάγεται παγκοσμίως.
Από τα 43 κρούσματα, μόνο 8 άτομα ήταν ανεμβολίαστα ενώ 14 είχαν πλήρως εμβολιαστεί δηλαδή το σύνολο των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί εφάπαξ είτε είχαν πλήρως εμβολιαστεί και κόλλησαν την παραλλαγή ήταν 35 στα 43 δηλαδή ποσοστό 81% ήταν εμβολιασμένοι.
Η ανακοίνωση του CDC υπογραμμίζει για άλλη μια φορά πως ο παγκόσμιος πανικός για τη νέα παραλλαγή είναι ασύμβατος με την ήπια σοβαρότητά της.

Η Νότια Αφρική επιμένει η Omicron είναι ήπια παραλλαγή

Ειδικοί στη Νότια Αφρική υποστηρίζουν ότι η παραλλαγή Omicron του COVID-19 δεν προκαλεί αύξηση στους θανάτους.
«Τα στοιχεία των νοσοκομείων δείχνουν ότι οι εισαγωγές Covid-19 αυξάνονται τώρα απότομα σε περισσότερες από τις μισές από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής, αλλά οι θάνατοι δεν αυξάνονται τόσο δραματικά και οι δείκτες όπως η διάμεση διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο είναι καθησυχαστικοί», ανέφερε η Telegraph.
Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να επιβάλει ακόμη πιο δρακόντεια μέτρα για την αντιμετώπιση της παραλλαγής, καθώς η χώρα κινείται προς ένα ακόμη καταστροφικό lockdown.

Ακραία πρόστιμα στην Αυστρία και ποινές φυλάκισης 

Οι άνθρωποι στην Αυστρία που παραμένουν ανεμβολίαστοι και δεν πληρώνουν τα πρόστιμα θα τους επιβάλλονται ποινές φυλάκισης έως ένα έτος.
Η Susanne Fürst του Αυστριακού Κόμματος Ελευθερίας (FPÖ), το οποίο καταψήφισε την τροπολογία, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τιμωρήσει τους πολίτες με πολύ σκληρότερες ποινές.
Η τροπολογία αυξάνει τα πρόστιμα από 726 ευρώ σε 2.000 ευρώ και αυξάνει τον χρόνο φυλάκισης για όσους αρνούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα από τέσσερις εβδομάδες σε έως και ένα χρόνο.
Δεδομένου ότι οι Αυστριακοί που δεν εμβολιάζονται μέχρι τον Φεβρουάριο αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 7.200 ευρώ για μη συμμόρφωση, όσοι αρνούνται να πληρώσουν θα αντιμετωπίζουν επίσης ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Τελετουργική ταπείνωση στην Γερμανία σε μικρά παιδιά

Οι μαθητές στη Γερμανία υπόκεινται σε τελετουργική ταπείνωση, καθώς αναγκάζονται να αποκαλύπτουν εάν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί μπροστά στην τάξη τους σε καθημερινή βάση, με τα παιδιά να αισθάνονται άσχημα ειδικά αυτά που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Πραγματικά απίστευτα πράγματα.
«Πρόκειται ουσιαστικά για την τελετουργική ταπείνωση των παιδιών που καλούνται να πάνε μπροστά στην τάξη και να δηλώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους καθημερινά».
«Όσοι εμβολιάζονται χειροκροτούνται, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν είναι εμβολιασμένοι»
Μια τέτοια αντιμετώπιση «πρέπει να σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου» για τους ανθρώπους που είναι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολίων.

Οι αρχές στη Γερμανία χορηγούν βραχιολάκια για τους ανθρώπους να πάνε για ψώνια, ειδικά σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί
Τα δεδομένα αυτά «θυμίζουν περισσότερο τη Γερμανία του 1930», δηλαδή πώς τα καφενεία στο Βερολίνο άρχισαν να δίνουν δωρεάν καφέ για να υποστηρίξουν τους μη εμβολιασμένους και προφανώς μια εκστρατεία δαιμονοποίησης εναντίον τους ξεκίνησε από τα μέσα ενημέρωσης.

Πραγματικά εικόνες ντροπής στην Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης