Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οptima Bank: Αρχίζει κάλυψη με τιμή στόχο στα 4,5 ευρώ για την Cenergy

Οptima Bank: Αρχίζει κάλυψη με τιμή στόχο στα 4,5 ευρώ για την Cenergy
Η τιμή – στόχος της Cenergy δεν περιλαμβάνει την επικείμενη συμφωνία κατασκευής μονάδας στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ
Την έναρξη κάλυψης της εταιρείας Cenergy ξεκίνησε η Οptima Χρηματιστηριακή, δίνοντας τιμή- στόχο τα 4,50 ευρώ, δηλαδή μια άνοδο 50% από τις τρέχουσες τιμές.
Στην έκθεση της, με τίτλο “Ένα αναπτυξιακό story που οδηγείται από την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια”, η Optima υπογραμμίζει αρχικά ότι, η Cenergy είναι η εταιρεία συμμετοχών που επενδύει σε κατασκευάστριες εταιρείες που εξειδικεύονται στην μεταφορά ενέργειας (θυγατρικές Ελληνικά Καλώδια – Σωληνουργεία Κορίνθου ).
Ο ένας από τους δύο κλάδους, αποτελεί μια κυρίαρχη ευρωπαϊκή εταιρεία που επικεντρώνεται στην παραγωγή υποβρύχιων καλωδίων, ένα κλάδο που αναμένεται να επωφεληθεί από τις υψηλές επενδυτικές δαπάνες για τα Θαλάσσια πάρκα και τις υποβρύχιες διασυνδέσεις.
Σύμφωνα με την Optima, μόνο τα προσαρμοσμένα καθαρά λειτουργικά κέρδη Ebidta του κλάδου των υποβρύχιων καλωδίων θα ξεπεράσουν τα 120 εκατ. ευρώ μέχρι το 2026 έναντι μόλις 81 εκατ. ευρώ το 2020.
Η Optima, μάλιστα, σημειώνει ότι, η τιμή – στόχος της εταιρείας δεν περιλαμβάνει την επικείμενη συμφωνία κατασκευής μονάδας στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Δανέζικη Orsted.

Δ. Παφίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης