Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρασκευής: Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, μειώνονται κρούσματα και εισαγωγές

Παρασκευής: Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, μειώνονται κρούσματα και εισαγωγές
Δεν έχουμε συζητήσει προς το παρόν πρόσθετα μέτρα υπογράμμισε ο κ.Παρασκευής
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα διατύπωσε ο Δ. Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας
«Έχουμε μια μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων και στον αριθμό των απλών νοσηλειών.
Είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον όταν θα έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων της Omicron, που από ότι φαίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει υψηλότερη διεισδυτικότητα με άλλα λόγια μπορεί να κυριαρχήσει έναντι των κρουσμάτων της Delta» ανέφερε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παρασκευής.
«Τα συμπεράσματα μέχρι σήμερα είναι ότι το στέλεχος Omicron είναι πιο μολυσματικό σε σχέση με την Delta και επίσης φαίνεται ότι μπορεί να μεταδοθεί πιο αποτελεσματικά και φαίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Δανία.
Αυτό που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε με ασφάλεια είναι η σοβαρότητα της νόσου, αν και κατά πόσον προκαλεί πιο ήπια ή εξίσου σοβαρή νόσο.
Επίσης, με επιφύλαξη φαίνεται ότι μπορεί να προσβάλει τα άτομα με ανοσία αλλά ειδικά τα άτομα που έχουμε κάνει την αναμνηστική δόση έχουν σημαντική προστασία έναντι συμπτωματικής νόσου» υποστήριξε ο κ.Παρασκευής.
Ερωτηθείς αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, ο κ.Παρασκευής είπε ότι «προς το παρόν δεν το έχουμε συζητήσει, αλλά υπάρχει ως ενδεχόμενο στην ατζέντα των συζητήσεων» και ότι «λαμβάνουμε τις αποφάσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης