Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μελέτη University of Washington: Αναποτελεσματικά έναντι της Omicron της Covid 19 τα εμβόλια Johnson & Johnson, Sinopharm και Sputnik V

Νέα μελέτη University of Washington: Αναποτελεσματικά έναντι της Omicron της Covid 19 τα εμβόλια Johnson & Johnson, Sinopharm και Sputnik V
Η εν λόγω μελέτη, η οποία έχει ανακοινωθεί ως προδημοσίευση δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα
Τα εμβόλια έναντι της COVID-19 από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson και την κινεζική Sinopharm, καθώς και το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας δεν είχαν καμία εξουδετερωτική δράση έναντι της παραλλαγής Omicron, σύμφωνα με νέα μελέτη που δεν έχει όμως ακόμη αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα.
Τα εμβόλια των Moderna, AstraZeneca και Pfizer διατήρησαν τη δράση έναντι της Omicron με ορισμένες μειώσεις, σύμφωνα με τη μελέτη, που διεξήχθη από τη Humabs Biomed SA, μια μονάδα της Vir Biotechnology (VIR). Ο) και το University of Washington, μεταξύ άλλων.

Τι έδειξε η μελέτη

Τα εμβόλια Covid-19 που έγιναν από την κινεζική κρατική Sinopharm και την Johnson & Johnson, καθώς και το εμβόλιο Sputnik που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, βρέθηκαν να παράγουν ελάχιστα ή καθόλου αντισώματα κατά της Omicron.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Humabs Biomed SA ανέλυσαν την αποτελεσματικότητα έξι εμβολίων κατά της εξαιρετικά μολυσματικής και πιο μεταλλαγμένης παραλλαγής της Covid.
Μόνο τρία από τα 13 άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου Sinopharm εμφάνισαν εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της Omicron.
Για την J&J, αυτή η μέτρηση μειώθηκε σε ένα στα 12 δείγματα.
Κανένα από τα 11 άτομα που εμβολιάστηκαν πλήρως με το Sputnik δεν δημιούργησε τέτοια αντισώματα.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η χαμηλότερη μείωση των προστατευτικών αντισωμάτων προέρχεται από έναν συνδυασμό προηγούμενης μόλυνσης και δύο δόσεων εμβόλων mRNA της Pfizer.
Τα επίπεδα αντισωμάτων σε αυτό το υποσύνολο ατόμων μειώθηκαν πέντε φορές, σε σύγκριση με 44 φορές για εκείνους που έλαβαν και τις δύο δόσεις από την Pfizer, αλλά δεν είχαν ιστορικό μόλυνσης από Covid.
Βέβαια, η εν λόγω μελέτη, η οποία έχει ανακοινωθεί ως προδημοσίευση δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης