Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Προειδοποίησε για... «τσουνάμι» μολύνσεων εμβολιασμένων λόγω Omicron και ταξιδιών

Fauci: Προειδοποίησε για... «τσουνάμι» μολύνσεων εμβολιασμένων λόγω Omicron και ταξιδιών
Ο Fauci τόνισε πως είναι βέβαιο ότι θα δούμε λοιμώξεις breakthrough σε εμβολιασμένους και πρόσθεσε πως τα ταξίδια θα αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα - Κάλεσε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν

Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci δήλωσε σήμερα Κυριακή 19/12, ότι η μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού "μαίνεται σε όλο τον κόσμο", ενώ κάλεσε τους Αμερικανούς να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου και να συνεχίσουν να φορούν μάσκες, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Meet the Press" του NBC, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ο Fauci τόνισε πως είναι βέβαιο ότι θα δούμε λοιμώξεις breakthrough σε εμβολιασμένους και πρόσθεσε πως τα ταξίδια θα αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.
Η υψηλά μεταδιδόμενη παραλλαγή «σαρώνει τον κόσμο» και τα ταξίδια θα αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων, είπε ο Fauci.
«Θα δούμε εκδήλωση της νόσου παρά τον εμβολιασμό, δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων .
Η Omicron έχει εντοπιστεί μέσω των διαγνωστικών τεστ σε περισσότερες από 20 αμερικανικές πολιτείες και σε σχεδόν 90 χώρες μέχρι στιγμής από τα τέλη Νοεμβρίου που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική και στο Χονγκ Κονγκ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης