Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ατσαλάκης: Να επιβληθεί μερικό lockdown για την Omicron, η μετάλλαξη εξαπλώνεται ταχύτατα

Ατσαλάκης:  Να επιβληθεί μερικό lockdown για την Omicron, η μετάλλαξη εξαπλώνεται ταχύτατα
Πρότεινε την εφαρμογή μερικώς αυστηρών lockdown για να εμποδιστούν οι επαφές και οι συνωστισμοί, ενώ χαρακτήρισε ως ίσως τελευταίο μέτρο την επιβολή ολικού lockdown
Σχετικά Άρθρα

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για την πορείας της πανδημίας στην Ελλάδα, εφόσον επικρατήσει η μετάλλαξη Omicron.
Mόλις τα κρούσματα της νέας αυτής μετάλλαξης φτάσουν στα 50 με 100, η αύξηση των μολύνσεων θα είναι εκθετική, εξήγησε ο Γιώργος Ατσαλάκης , αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, μιλώντας την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Μόλις φτάσουμε περίπου στα 50 με 100 κρούσματα από εκεί και πέρα θα γίνει μια εκθετική αύξηση και μέσα σε 2 - 3 εβδομάδες θα έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που ίσως να μην τον έχουμε ξαναδεί ημερησίως», τόνισε ο καθηγητής.

Μερικό lockdown και στο βάθος ...καθολικό

Ο κ. Ατσαλάκης είπε επίσης ότι η Omicron εξαπλώνεται με τετραπλάσια ταχύτητα από την Delta και «δεν την σταματάει σχεδόν κανένα μέτρο».
Πρότεινε την εφαρμογή μερικώς αυστηρών lockdown για να εμποδιστούν οι επαφές και οι συνωστισμοί, ενώ χαρακτήρισε ως ίσως τελευταίο μέτρο την επιβολή ολικού lockdown.
Σύμφωνα με τα μοντέλα των επιστημόνων, τυχόν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων λόγω Omicron θα συμπαρασύρει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία που θα μπορούσαν ακόμη και να τετραπλασιαστούν, σύμφωνα με τον κ. Ατσαλάκη, επιβαρύνοντας δραματικά το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.
Ακόμη και οι θάνατοι ενδέχεται να διπλασιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης