Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ισραήλ βάζει στις κόκκινες περιοχές τις ΗΠΑ - Απαγορεύει τα ταξίδια λόγω ανησυχιών για τη μετάλλαξη Omicron

To Ισραήλ βάζει στις κόκκινες περιοχές τις ΗΠΑ - Απαγορεύει τα ταξίδια λόγω ανησυχιών για τη μετάλλαξη Omicron
Oι Ισραηλινοί θα χρειάζονται ειδική άδεια για να ταξιδέψουν αεροπορικώς στις ΗΠA
Σχετικά Άρθρα

Ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ εκδίδει το Ισραήλ λόγω ανησυχιών για τη μετάλλαξη Omicron.
Ειδικότερα, το Ισραήλ προσέθεσε σήμερα τις ΗΠΑ στον κατάλογό του με τις χώρες στις οποίες απαγορεύει τα ταξίδια. Βάσει της εντολής που δόθηκε και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 24:00 της Τρίτης, οι Ισραηλινοί θα χρειάζονται ειδική άδεια για να ταξιδέψουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ. Επιπροσθέτως, εάν επιστρέψουν στο Ισραήλ, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για τουλάχιστον επτά ημέρες, ακόμα κι αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, τουλάχιστον μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR test.
Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες θα πρέπει να παραμείνουν στο ξενοδοχείο καραντίνας για επτά ημέρες.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες, Κυριακή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Naftali Bennett, δήλωσε ότι το Ισραήλ εξασφάλισε χρόνο με τις γρήγορες κινήσεις που έκανε για να περιορίσει τα ταξίδια όταν η Omicron εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, αλλά σημείωσε ότι αυτός εξαντλείται τώρα και προέβλεψε έξαρση νοσήσεων εντός λίγων εβδομάδων.
Ενεργώντας βάσει των συστάσεων του υπουργείου Υγείας, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ψήφισε σήμερα να ενταχθούν οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ουγγαρία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, ο Καναδάς, η Ελβετία και η Τουρκία στον κατάλογο με τις χώρες στις οποίες απαγορεύονται τα ταξίδια, αναφέρει το γραφείο του Bennett σε ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή το Ισραήλ ανακοίνωσε 1.004 νέα κρούσματα κορωνοϊού, παρουσιάζοντας διπλάσια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης