Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα νέα μέτρα από 24/12 - Μάσκα παντού και για όλους - Διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ - Ακύρωση εκδηλώσεων - Οι αλλαγές στα σχολεία

Τα νέα μέτρα από 24/12 - Μάσκα παντού και για όλους - Διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ - Ακύρωση εκδηλώσεων - Οι αλλαγές στα σχολεία
Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά αλλά ενδεχομένως να αλλάξει το πρωτόκολλα βάσει του οποίου λειτουργούν - Καμία εισήγηση για SMS
Στην επιβολή νέων μέτρων που αυτή τη φορά θα αφορούν όλους -εμβολιασμένους και μη- προχωρά η κυβέρνηση, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού έχει σημάνει συναγερμό.
«Η Omicron βρίσκεται και στη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο Πέμπτη (23/12/2021). «Τις τελευταίες δύο ημέρες παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων και εξετάζουμε εάν πίσω από τη Delta υποκρύπτεται και η Omicron» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από τις 3 Ιανουαρίου και μετά θα ληφθούν νέα μέτρα, ενώ η αρμόδια επιτροπή θα συνέλθει και πάλι τη Δευτέρα (27/12) για να εξετάσει τα νέα δεδομένα.

Τα νέα μέτρα

Πιο αναλυτικά, τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από αύριο είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική η μάσκα και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους.
  • Ειδικά για ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ, υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή η μάσκα υψηλής προστασίας KN-95
  • Απαγορεύονται οι δημόσιες εορταστικές συναθροίσεις των χριστουγέννων που διοργανώνονται από τους δήμους
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα ακόμη κι αν έχουν PCR, θα υποχρεωούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη 2η και την 4η μέρα.
  • Συστήνεται τεστ όσο περισσότερο μπορούμε πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση
Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, το 15ήμερο από 3 Ιανουαρίου και μετά θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα, χωρίς πάντως να αφορούν lockdown. Αντιθέτως, θα αφορούν σε τηλεργασία, ψυχαγωγία και δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Αλλαγές και στα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως θα ανοίξουν κανονικά, ενώ ίσως χρειαστεί να επικαροποιηθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου λειτουργούν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο να απαγορευθούν οι σχολικές εκδρομές.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, σε περίπτωση κρούσματος, για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα θα πρέπει νοσούν το 50%+1 των μαθητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης