Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης: Η χριστουγεννιάτικη αγορά κινείται ικανοποιητικά, πλησιάζει τον τζίρο του 2019

Κορκίδης: Η χριστουγεννιάτικη αγορά κινείται ικανοποιητικά, πλησιάζει τον τζίρο του 2019

Το χριστουγεννιάτικο δώρο στον ιδιωτικό τομέα «ένεση» στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Ο 13ος μισθός δεν είναι ποτέ «δώρον άδωρον» για την αγορά, σημείωσε σε δηλώσεις του για την πορεία της εορταστικής αγοράς ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όπως ανέφερε ο κ. Κορκίδης, η χριστουγεννιάτικη αγορά κινείται ικανοποιητικά και φαίνεται να κλείνει πιο κοντά στο τζίρο του Δεκεμβρίου του 2019 των 3,6 δισ. ευρώ και αρκετά μακριά από τον αντίστοιχο του 2020, που λόγω του περυσινού lockdown χάθηκαν σχεδόν 2 δισ. ευρώ. Σημαντική «ένεση» για άλλη μια χρονιά, πρόσθεσε, ήταν τα χρήματα, που διοχετεύτηκαν στην οικονομία από τη χορήγηση του χριστουγεννιάτικου δώρου στον ιδιωτικό τομέα και υπολογίζονται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό, κάλυψε κοινωνικές ανάγκες και σίγουρα τόνωσε την αγορά πριν τα Χριστούγεννα, ενώ θα ενισχύσει εξίσου ουσιαστικά την καταναλωτική δαπάνη τις τελευταίες εργάσιμες μέρες της χρονιάς, ώστε να κλείσει με θετικό πρόσημο.
Παράλληλα, πρόσθεσε ο πρόεδρος, με την στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τον 13ο μισθό ενισχύονται και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς πέραν των καθαρών αποδοχών των μισθωτών καταβάλλονται σημαντικές εισφορές τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους εργοδότες, παρά τις μειώσεις που επήλθαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης