Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για Covid το 2022 στη Φιλαδέλφεια – Θύελλα αντιδράσεων

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για Covid το 2022 στη Φιλαδέλφεια – Θύελλα αντιδράσεων
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα τεθεί σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου 2022
Σχετικά Άρθρα

Η πόλη της Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης και δημόσιους χώρους.
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα τεθεί σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου 2022.
Έτσι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι υποχρεωτική για το εσωτερικό εστιατορίων, καφετέριες μεγαλύτερους χώρους (όπως μουσεία), μπαρ, αθλητικές εγκαταστάσεις που σερβίρουν φαγητό ή ποτό.
Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού, από τις 3 έως τις 17 Ιανουαρίου, διάφοροι εσωτερικοί δημόσιοι χώροι ενδέχεται να δεχτούν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ Covid εντός 24 ωρών αντί για πιστοποιητικό.

Αυστηρά πρόστιμα

Ωστόσο, από τις 18 Ιανουαρίου 2022, μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι πελάτες θα επιτρέπεται να δειπνήσουν μέσα σε αυτές τις εγκαταστάσεις.
Οι ιδιοκτήτες εγκαταστάσεων που παραβιάζουν την εντολή θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 2.000 δολάρια την ημέρα.
Οι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης είναι ανάστατοι με το μέτρο καθώς ανησυχούν ότι οι επιχειρήσεις τους, που έχουν ήδη πληγεί σκληρά από την πανδημία το 2021, θα πληγούν ακόμη περισσότερο.
Με την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Omicron, οι περισσότερες αμερικανικές πόλεις εφαρμόζουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών κέντρων όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Σιάτλ, το Σικάγο και η Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης