Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Προπέτασμα καπνού με αντικατάσταση του υπεύθυνου της καταστολής των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ

Κίνα: Προπέτασμα καπνού με αντικατάσταση του υπεύθυνου της καταστολής των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ
Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, υπέγραψε νόμο ο οποίος απαγορεύει τις εισαγωγές προϊόντων από την Σιντζιάνγκ λόγω ανησυχιών ότι είναι αποτέλεσμα καταναγκαστικής εργασίας
Σχετικά Άρθρα

Σε αντικατάσταση του Chen Quanguo προχώρησαν οι κινεζικές αρχές, ο οποίος ως επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Kίνας στην περιοχή Σιντζιάνγκ, επέβλεψε ένα κύμα καταστολής σε βάρος της εθνότητας των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμάνων στο όνομα της καταπολέμησης του θρησκευτικού εξτρεμισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021 .

To σχέδιο της καταστολης

Ο Chen, που κατείχε αυτή τη θέση του στην κομματική ιεραρχία από το 2016, θα μετακινηθεί σε άλλο ρόλο, ενώ τη θέση του κατέλαβε ο Ma Xingrui,, κυβερνήτης της παράκτιας πολύ ισχυρής οικονομικά επαρχίας Γκουανγκντόνγκ από το 2017, όπως ανέφερε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021.
Ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι έχουν κρατηθεί σε καταυλισμούς-στρατόπεδα στην περιοχή Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας.
Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες για κακοποίησή τους, περιγράφοντας τα στρατοπεδα συγκέντρωσης ως κέντρα επαγγελματικού προσανατολισμού που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και στα τέλη του 2019 είχε ανακοινώσει ότι όλοι οι πολίτες είχαν «αποφοιτήσει» από τα κέντρα αυτά.

Σεσημασμένη περίπτωση

Ο Chen, 66 ετών, είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ της Κίνας και θεωρείται ευρέως ότι είναι ο ανώτερος αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για τις διάφορες επιχειρήσεις καταστολής στην Σιντζιάνγκ, ενώ πέρσι του είχαν επιβληθεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, υπέγραψε νόμο ο οποίος απαγορεύει τις εισαγωγές προϊόντων από την Σιντζιάνγκ λόγω ανησυχιών ότι είναι αποτέλεσμα καταναγκαστικής εργασίας, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις της κινεζικής πλευράς.

Γενοκτονία

Ορισμένα κοινοβούλια και βουλευτές διαφόρων κρατών, καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και των δύο κυβερνήσεων, Trump και Trump και Biden, έχουν χαρακτηρίσει τη μεταχείριση των Ουιγούρων από το κινεζικό καθεστώς ως γενοκτονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης