Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας στις 10 Ιανουαρίου για την Ουκρανία και επέκταση ΝΑΤΟ

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας στις 10 Ιανουαρίου για την Ουκρανία και επέκταση ΝΑΤΟ
Πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 12 Ιανουαρίου
Σχετικά Άρθρα

Διμερείς συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για την ουκρανική κρίση και για μια σειρά από θέματα ασφαλείας, όπως η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιανουαρίου.
Όπως υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov, οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν την πρώτη επίσημη εργάσιμη ημέρα για τη Ρωσία, μετά τις διακοπές για την έλευση του νέου έτους, η οποία φέτος είναι η 10η Ιανουαρίου.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της Ουκρανίας, θέμα που είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Δύση ανησυχούσε ακόμα και για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής, απειλώντας με σοβαρές κυρώσεις και αντίποινα.
Η Ρωσία αντιδρά έντονα στην περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και θέτει ζήτημα ασφαλείας του ζωτικού της χώρου και των συμφερόντων της.
Τα θέματα αυτά αναμένεται να τεθούν στις διμερείς συνομιλίες των δύο πλευρών, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν τόσο διπλωμάτες όσο και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Ναι ΗΠΑ στο διάλογο

«Οι ΗΠΑ είναι «πρόθυμες να κάνουν διάλογο με τη Ρωσία», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως είναι πιθανό να ακολουθήσει σύνοδος του συμβουλίου Ρωσίας-NATO τη 12η Ιανουαρίου και συνάντηση της Ρωσίας με τα υπόλοιπα κράτη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), μέλος του οποίου είναι οι ΗΠΑ, στις 13 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης