Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παράνοια σε εικόνες από την Κίνα: Δημόσιος εξευτελισμός για παραβάτες των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Η παράνοια σε εικόνες από την Κίνα: Δημόσιος εξευτελισμός για παραβάτες των μέτρων κατά του κορωνοϊού
Η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί απαρέγκλιτα την πολιτική Zero-Covid

Αμείλικτες είναι οι κινεζικές Αρχές με όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, που έχει αναγκάσει τη χώρα να κλείσει ξανά τα σύνορά της.
Βίντεο από τη νότια Κίνα δείχνει τέσσερις παραβάτες να παρελαύνουν στους δρόμους, σε μια δημόσια διαπόμπευση, στην πόλη Jingxi στην επαρχία Guangxi, φορώντας κοστούμια hazmat, ολόσωμες άσπρες φόρμες και μάσκες.
Κρατούσαν πλακάτ με τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους, ενώ περαστικοί είναι στο σημείο παρακολουθώντας το θέαμα, που προκάλεσε αντιδράσεις στο διαδίκτυο και τα social media.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το βρετανικό BBC, οι τέσσερις άνδρες κατηγορήθηκαν για λαθραία μεταφορά ανθρώπων παραβιάζοντας τα πολύ αυστηρά μέτρα εισόδου στην Κίνα, τα οποία είναι σε ισχύ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η κρατική εφημερίδα "Guangxi Daily" ανέφερε ότι τέτοιες ποινές απέτρεψαν τις παραβάσεις που σχετίζονται με τα σύνορα και ενθάρρυναν τη συμμόρφωση με την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας.

Αν και η πόλη βρίσκεται υπό τρομερή πίεση για να αποτρέψει εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, "το μέτρο παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του κράτους δικαίου και δεν πρέπει να επιτραπεί να επαναληφθεί", ανέφερε την Τετάρτη το Beijing News που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Άλλοι ύποπτοι που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων έχουν επίσης "παρελάσει" τους τελευταίους μήνες.

Η κινεζική κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί απαρέγκλιτα την πολιτική Zero-Covid.
Την εξάλειψη δηλαδή του κορονοϊού στο εσωτερικό της, με τα σύνορα επί της ουσίας κλειστά -μέσω αυστηρών περιορισμών σε αφίξεις και αναχωρήσεις και αυστηρή καραντίνα για τους εισερχόμενους- με την προώθηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της και με την άμεση επιβολή περιοριστικών μέτρων, τοπικών lockdown και μαζικών διαγνωστικών τεστ, όπου εντοπίζονται κρούσματα της Covid-19.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης