Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πορτογαλία μειώνει την περιόδο της απομόνωσης λόγω Covid-19 στις 7 ημέρες

Η Πορτογαλία μειώνει την περιόδο της απομόνωσης λόγω Covid-19 στις 7 ημέρες
Αυτή η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες από άλλες χώρες

Η Πορτογαλία μείωσε την περίοδο υποχρεωτικής απομόνωσης για τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί θετικοί στην Covid-19, όμως είναι ασυμπτωματικοί, από τις 10 στις 7 ημέρες, ακόμα κι αν οι νέες μολύνσεις καταγράφουν ρεκόρ στη χώρα.
Η απόφαση αυτή, που θα εφαρμοστεί επίσης στις επαφές υψηλού κινδύνου, ελήφθη αφότου ειδικοί στον υγειονομικό τομέα προέτρεψαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της, μεταξύ ανησυχιών ότι η διασπορά της άκρως μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον και οι εκτενείς καραντίνες θα μπορούσαν να παραλύσουν τη χώρα.
«Αυτή η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες από άλλες χώρες και είναι αποτέλεσμα μιας τεχνικής και σταθμισμένης μελέτης, δεδομένης της περιόδου επώασης της κυρίαρχης τώρα παραλλαγής Όμικρον», επισημαίνει η Αρχή Υγείας DGS σε μια ανακοίνωση.
Η απόφαση της Πορτογαλίας ακολουθεί ανάλογα μέτρα σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Βρετανία, όπου αναφέρθηκαν προβλήματα σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων, καθώς οι εργαζόμενοι χρειάστηκε να απομονωθούν ακόμα κι αν δεν εκδήλωναν κανένα σύμπτωμα.
Τα ημερήσια κρούσματα αυξήθηκαν στην Πορτογαλία αυτήν την εβδομάδα και εκτοξεύτηκαν στο ρεκόρ των 28.659 σήμερα, εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον που διασπείρεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Η DGS κατέγραψε 16 θανάτους σήμερα, ένας αριθμός υψηλότερος από τους 12 χθες, ενώ ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ μειώθηκε σε 144 από 151.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης