Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση και στην τελευταία συνεδρίαση του έτους με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση και στην τελευταία συνεδρίαση του έτους με χαμηλό τζίρο

ΑΓΟΡΑ: Τελευταία συνεδρίαση για φέτος και κλείνουμε 2 ώρες νωρίτερα, λόγω της ημέρας. Έχουμε άνοδο 10% από την αρχή του έτους και θα προσπαθήσει η αγορά να το κρατήσει. Ο τζίρος δε χρειάζεται να αναφέρουμε πως θα είναι και σήμερα. Συνολικά η αγορά σε επίπεδο γενικού δείκτη τα πήγε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχαν κάνει οι αναλυτές στην περσινή δημοσκόπηση του ΒΝ. Πολλές μετοχές πάντως τα πήγαν αρκετά καλύτερα από το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Εξακολουθούμε να εστιάζουμε σε μετοχές με καλά θεμελιώδη, προοπτικές, χαμηλό δανεισμό, διανομές μερισμάτων και με διοικήσεις που να παρακολουθούν όσα γίνονται και να μην αδιαφορούν για τους μετόχους. Η εξέλιξη της πανδημίας θα καθορίσει την πορεία του ΧΑ το πρώτο διάστημα, καθώς και η πορεία του πληθωρισμού. Στο δεύτερο εξάμηνο θέλουμε να πάρει επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα και να μπορέσουμε να δούμε υψηλότερα επίπεδα.

Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές. Η Τιτάν άνοιξε με 2 κομμάτια, όσα και η Eurobank, με 4 άνοιξε η Aegean και με 1 η Motor Oil. Σχεδόν οι μισές του FTSE 25 δεν είχαν κάνει πράξη στα πρώτα 5 λεπτά. Τον υψηλότερο όγκο είχε η Alpha Bank από τα βαριά χαρτιά, αλλά και από όλο το ταμπλό. Η δεύτερη σε όγκο ήταν η Ικτίνος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ήπια άνοδο η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα και με μικρή υποχώρηση η Πειραιώς. Η Eurobank με 2 τεμάχια ενισχύεται 1,54%, αλλά οι πωλητές βγαίνουν χαμηλότερα.

ΔΕΗ: Ξεχωρίζει και η συγκεκριμένη με άνοδο περίπου 1% και όγκο πάνω από 13 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο κάτω μέρος της συσσώρευσης αλλά και σε χαμηλό 5 μηνών. Στα 1,2360 ευρώ και στο -1,12% με χαμηλό όγκο.

FOURLIS: Μάλλον μεταφέρεται για το 2022 η διάσπαση των 4 ευρώ. Το προσπάθησε αρκετές φορές και μαζεύτηκαν πολλά κομμάτια το τελευταίο διάστημα. Στα 3,8550 ευρώ και στο -0,77% με επίσης χαμηλό όγκο.

QUEST: Συζητώντας με γνώστη της αγοράς, στέλεχος εισηγμένης, μας έλεγε πως στο εξωτερικό μία αντίστοιχη εταιρεία έχει αποτίμηση κάποια δισ. ευρώ. Το σημείωνε για να κατανοήσουμε το μέγεθος της ρευστότητας που υπάρχει στις αγορές του εξωτερικού, όχι για να μας δείξει που πρέπει να πάνε οι τιμές. Και εμείς στην Ελλάδα ψάχνουμε τους επενδυτές με το… τουφέκι.

ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ: Μέρισμα από κέρδη προηγούμενων χρήσεων ύψους 0,4836 ευρώ ανά μετοχή προσαρμοσμένο βάσει των ιδίων μετοχών θα δώσει η εταιρεία. Με την τιμή της μετοχής να είναι στα 5 ευρώ η απόδοση ανέρχεται κοντά στο 10%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με όγκο σχεδόν 20 χιλ. τεμάχια η μετοχή ενισχύεται 1,24%. Με μία πράξη έγιναν τα 15 χιλ. κομμάτια.

ΚΛΜ: Ελπίζουμε το 2022 να γίνει κάτι και να αλλάξει η εικόνα της μετοχής. Κρίμα μία τέτοια εταιρεία με τέτοια ακίνητα να αποτιμάται στα 27 εκατ. ευρώ. Άποψή μας είναι πως θα έπρεπε να βρίσκεται κοντά ή και πάνω από 1 ευρώ. Αλλά για λόγους που είναι γνωστοί μάλλον δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

ΕΚΤΕΡ: Ολοκληρώνει τη χρονιά με άνοδο 35%. Δεν τα πήγε άσχημα. Θέλουμε όμως συνέχεια και το 2022 καθώς θα έρθουν και τόσα έργα. Κάτι θα πάρει από την πίτα και η συγκεκριμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης