Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετάλλαξη Omicron: Η Βρετανία είναι πλέον αντιμέτωπη με «δύσκολες επιλογές»

Μετάλλαξη Omicron: Η Βρετανία είναι πλέον αντιμέτωπη με «δύσκολες επιλογές»
Ο καθηγητής David Spiegelhalter στατιστικολόγος και κυβερνητικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων θα μπορούσε να πλησιάσει το μισό εκατομμύριο

Ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας Matthew Taylor, εκτιμά πως το κύμα της μετάλλαξης Omicron που σπάει κάθε ρεκόρ «θα δοκιμάσει τα όρια αντοχής των νοσοκομείων της χώρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένα νοσοκομεία ίσως αναγκαστούν να αποκλείσουν τους επισκέπτες ως μέρος των «δύσκολων επιλογών» που πρέπει να γίνουν για να σταματήσει η εξάπλωση της Omicron στους θαλάμους.
Βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία στην Αγγλία έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Ιανουάριο του 2021, ενώ ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού που απουσίαζε λόγω του ιού σχεδόν διπλασιάστηκε σε ένα μήνα.

Ακόμη και 500.000 κρούσματα

Άλλα 189.846 επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή (31/12/2021), άλλο ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ, καθώς ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε περαιτέρω μέτρα δημόσιας υγείας «επειγόντως για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος Υγείας.
Ο καθηγητής David Spiegelhalter στατιστικολόγος και κυβερνητικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων θα μπορούσε να πλησιάσει το μισό εκατομμύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης